WTOC en Rottevalle in evenwicht

ROTTEVALLE – Door de overwinningen vorige week van zowel Rottevalle als WTOC hadden beide teams de aansluiting met de brede middenmoot in de 3e klasse B weer gevonden. Winst om deze positie te handhaven was vandaag dan ook de inzet. Ondanks een aantal kleine kansen stond na een wedstrijd zonder goed voetbal na 90 minuten nog steeds de 0-0 op het scorebord.

De afgelopen jaren waren de wedstrijden tussen Rottevallen en WTOC spannend en vol emotie. Het publiek ging er dan ook eens goed voor zitten. In de beginfase tasten beide teams elkaar af. Na deze voorzichtige openingsfase kreeg Rottevalle de beste mogelijkheid na een kopbal, die door Jitse Keizer van de lijn kon worden gehaald. Aan de andere kant zag keeper Riekele Borger een paar keer de bal gevaarlijk in de doelmond vallen, maar de doelman hoefde niet handelend op te treden. Het spel bleef zich echter vooral op het middenveld afspelen, waardoor de 1e helft zonder doelpunten werd afgesloten. In de tweede helft leek Rottevalle wat meer te gaan drukken. Over de rechterkant kwam de thuisclub in de beginfase via Hoeke van der Veen twee keer gevaarlijk door. Echter ook WTOC doelman Geoffrie Hoiting hoefde niet handelend op te treden. Een echte 0-0 wedstrijd, waarin in de slotfase de emotie toch nog leek te gaan opspelen. Tot doelpunten leidde dit niet en dus bleek de openingsstand ook de eindstand te zijn. WTOC steeg met dit punt twee plaatsen op de ranglijst.