Harkemase Boys wint uitwedstrijd tegen Go-Ahead Kampen

KAMPEN – Door twee late doelpunten heeft Harkemase Boys zaterdagmiddag met 2-4 gewonnen bij Go-Ahead Kampen. Invaller Gersinio Constansia scoorde in de laatste minuten nog twee keer. Door de uitslagen op de andere velden kunnen er op de laatste speeldag, volgende week, nog vijf verschillende ploegen kampioen worden: Flevo Boys, Genemuiden, ACV, Staphorst en Harkemase Boys. De Harrekiten spelen volgende week om 14.30 uur thuis de derby tegen Drachtster Boys!

De wedstrijd tegen Go-Ahead Kampen begon vrij beroerd voor Harkemase Boys. Na een halve minuut voetbal zette Eddo Wesselink de thuisploeg al op voorsprong. Na een lange bal van Jeroen van den Bosch vond Wesselink ruimte achter de defensie van Harkemase Boys. Hij klopte Jacob de Vries en zo was het al vroeg 1-0. Maar het duurde niet lang voordat Harkemase Boys wat terugdeed. Doelman Jasper Fix had weinig moeite met een schot van Raymond Bolt, maar bij de uittrap van Fix zette Heine Uuldriks goed druk. Fix ging in de fout, schoot de bal tegen het achterwerk van Uuldriks aan en zo rolde de bal in het doel.

Nog geen vier minuten gespeeld en het stond 1-1. Vervolgens was Harkemase Boys de veel sterkere ploeg in de eerste helft. Go-Ahead Kampen werd alleen nog even gevaarlijk via rechtsback Andri Timmerman, die een afstandsschot in het zijnet zag vliegen. Verder was het vooral Harkemase Boys dat kansen kreeg. Een poging van Roel van der Meulen ging net voorlangs en Fix had een antwoord op schoten van Uuldriks en Bolt. Vijf minuten voor rust redde Fix weer op een schot van Uuldriks, maar de rebound bij de tweede paal werd binnengetikt door Joram Smits. Nog voor rust leek Harkemase Boys uit te lopen naar 1-3. Een voorzet van Wagenaar werd door Uuldriks tegen de lat geschoten. De bal stuiterde vervolgens net op of net achter de lijn. Het was niet goed te zien en scheidsrechter Augustin oordeelde met zijn assistenten dat het geen doelpunt was.

Ook kort na rust was Harkemase Boys dichtbij de 1-3. Na een goede aanval kwam de bal bij Arton Musliu. Die schudde zijn tegenstander af en zette Fix met een schijnbeweging op het verkeerde been. Musliu deed dus alles goed, behalve het afronden: hij schoot de bal net naast het doel. Daarna kwam Go-Ahead Kampen beter in de wedstrijd en de ploegen waren dan ook meer aan elkaar gewaagd dan voor rust. Zo moest Jacob de Vries na een goede actie van Zandbergen redding brengen op een schot van de spits. Na dik een kwartier spelen in de tweede helft ging Wesselink onderuit in het strafschopgebied. Jordy van Wijk raakte hem licht aan en dus kreeg Go-Ahead Kampen vanaf de stip een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Bovendien moest Van Wijk met rood het veld verlaten. Zandbergen faalde niet vanaf elf meter en schoot de 2-2 binnen.

Harkemase Boys moest met 10 man opnieuw op zoek naar de voorsprong. Dat lukte bijna vanaf de aftrap. Gersinio Constansia was ingevallen voor Heine Uuldriks, die geblesseerd was geraakt. Na een pass van Smits kreeg Constansia een kans, maar dat schot werd gekeerd door Fix. Maar ook Go-Ahead Kampen wilde meer dan een gelijkspel. De thuisclub speelde feller en kreeg kansen. Steeds redde Jacob de Vries de Harrekiten. Eerst op een kopbal van Yoshua van Marle, later op pogingen van Nick Bakker en opnieuw Van Marle.

Twee ploegen die vol voor de winst gingen dus. In de slotfase kreeg Harkemase Boys een ingooi, diep op de helft van de thuisploeg. De verre inworp van Stevan de Geijter werd doorgekopt door Klaas Schotanus. Daarna belandde de bal bij Gersinio Constansia, die in het drukke strafschopgebied de bal wilde controleren. Dat lukte niet helemaal, maar Constansia bleef in balbezit. Van den Bosch wilde de bal wegtrappen namens Go-Ahead Kampen, maar schoot de bal hard tegen Constansia aan, waarna de bal het doel in stuiterde. Harkemase Boys een minuut voor tijd toch weer op voorsprong. In de blessuretijd breidde Constansia de voorsprong uit na een counter met een goede pass van Musliu. Harkemase Boys won moeizaam, maar verdiend met 2-4 van Go-Ahead Kampen.

De competitie is eigenlijk het hele seizoen al spectaculair, zei Willem Brouwer na afloop. Het is steeds stuivertje wisselen. Wij wilden tot en met het einde van het seizoen meedoen en dat doen we ook. En er zijn nog vier ploegen die meedoen, dat is mooi. Die andere vier ploegen zijn Flevo Boys, SC Genemuiden, Staphorst en ACV. Op zaterdag 10 mei rond half vijf is mogelijk de nieuwe kampioen bekend. Als er meerdere ploegen met hetzelfde aantal punten bovenaan eindigen, dan volgen er beslissingswedstrijden. Het doelsaldo is dan niet van belang.

Scoreverloop Go-Ahead Kampen  Harkemase Boys

1. Eddo Wesselink 1-0, 4. Heine Uuldriks 1-1, 40. Joram Smits 1-2, 65. Jurrian Zandbergen 2-2 (strafschop), 89. Gersinio Constansia 2-3, 90+2. Gersinio Constansia 2-4

Opstelling G0-Ahead Kampen: Jasper Fix, Andri Timmerman, Edwin Starke, Jeroen van den Bosch, Hussein Raza (90/Roberto Doufikar), Sander Morren, Hicham Ziyech (82/Kevin Smit), Yoshua van Marle, Jurrian Zandberg, Eddo Wesselink (75/Nick van der Kooi), Nick Bakker

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Jokl Wagenaar, Klaas Schotanus, Stevan de Geijter, Harvey Bischop (68/Arjen Bergsma), Jordy van Wijk, Raymond Bolt, Roel van der Meulen, Joram Smits (82/Simon Schreiber), Heine Uuldriks (56/Gersinio Constansia), Arton Musliu