Paalzitten

Geplaatst op 15 augustus 2019 om 00:00 | In de categorie:


Na zeven jaar is het “Paalzitten” weer terug in het centrum van Kollum. Paalzitten Kollum wordt georganiseerd in de laatste week van de bouwvak van 15 tot 17 augustus 2019 met een boordevol programma. Het evenement zal wederom plaats vinden op de Wallen met een groot podium over het water en natuurlijk zes palen in het water! Getracht wordt om 60 uren op de paal te blijven zitten. Ook is er weer een zogenaamde “meezitpaal” voor een goed doel.

De start is donderdagmorgen 15 augustus om 10.00 uur en zullen de paalzitters aan hun prestatie beginnen. Donderdagmiddag zijn er diverse kinderspelen op de Voorstraat en is er een kinderdisco. Op de avond is er een spelavond voor volwassenen. Vrijdag 16 augustus is er een braderie en een rommelmarkt en komt Teake van der Meer de paalzitters en het publiek vermaken met zijn geweldige typetjes. De avond wordt afgesloten met feestband “Gang is alles” op het grote podium. Zaterdag 16 augustus is de finaledag met op de Voorstraat een oldtimershow, badeendenrace en volop live muziek en diskjockeys!. Om exact 22.00 is de finale en mogen de deelnemers eindelijk van de paal en zal aansluitend de huldiging plaats vinden.

Wil jij graag een keer mee doen met paalzitten? Opgave kan via info@kollumerkat.nl. Er zijn 6 enkele palen beschikbaar. De zitters krijgen iedere 2 uur de mogelijkheid om 10 minuten (of korter) van de paal te gaan. Zij kunnen hiermee bonusminuten verdienen en zo de langste zittijd creëren. De organisatie stelt echter wel een aantal pauzes verplicht. Bij overmatige opgave kan worden geloot. Over deze loting word door de organisatie niet gecorrespondeerd. Geef je snel op! En maak het mooiste feest van Friesland van heel erg dichtbij mee!

Voor uitgebreid programma:


Bekijk hieronder de locatie op Google Maps:
Kaart wordt geladen...

Reageren is uitgeschakeld.