HoofdnieuwsRegionaalSport

Annejan Tijtsma verlaat vv Kollum na 6 succesvolle seizoenen

KOLLUM – De trainer van onze B-selectie heeft aangegeven na 6 seizoenen vv Kollum een nieuwe sportieve uitdaging aan te willen gaan. Direct na het behalen van zijn Uefa C-diploma is Annejan in het seizoen 2018/2019 bij vv Kollum gestart als jeugdtrainer bij de junioren. Vanaf het seizoen 2020/2021 was hij eindverantwoordelijk voor de b-selectie. In al die 6 seizoenen heeft Annejan veel spelers voorbij zien komen die voor hem door het vuur wilden gaan. Hij heeft door zijn manier van trainen en coachen zowel de afstand tussen de junioren en de b-selectie als de afstand tussen de b- en de a-selectie weten te verkleinen. Met als resultaat dat er inmiddels veel talentvolle spelers zijn doorgestroomd naar de a-selectie. Met de b-selectie worden dit seizoen tot nu toe prima resultaten behaald en is de kans aanwezig dat er aan het eind van het seizoen om promotie gevoetbald kan worden. Toch geeft Annejan aan dat het ook voor zijn eigen ontwikkeling goed is om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Voorzitter van de vereniging Tim Brandsma: “We hebben na 6 seizoenen natuurlijk alle begrip voor de keuze van Annejan, maar we vinden het tegelijkertijd enorm spijtig dat we zo’n goeie opleidingstrainer moeten laten gaan. De jongens gingen voor hem door het vuur, maar andersom stond hij ook voor zijn jongens. En dat bleek ook uit de resultaten en de sfeer die bij de b-selectie heerste. Wij hopen dat de b-selectie hem het meest passende afscheidskado zullen geven: promotie naar de 1e klasse”.

Inmiddels is de zoektocht naar een opvolger voor Annejan gestart. Geïnteresseerde kandidaten kunnen contact opnemen met de technische commissie (zie de website van vv kollum).

Dit kan u ook interesseren

Back to top button