HoofdnieuwsRegionaal

Aubade in Kollum

KOLLUM – Op Koningsdag om 9.00 uur werd de aubade gehouden bij Grand Café Wald aan de Voorstraat in Kollum. Het openingswoord werd gedaan door de voorzitter van het Oranjecomité Jettie Teeninga waarna als eerste het Friese Volkslied werd gezongen.

Namens de gemeente Noardeast Fryslân waren wethouder Bert Koonstra en kinderburgemeester Ruben v/d Veen aanwezig. De wethouder vertelde eerst over o.a.  de woningbouw en het nieuwe Maartensplein en een nieuwe inrichting van de Voorstraat.

Daarna werd Milan Joel gefeliciteerd met zijn 5de verjaardag. Verder zijn er nog 3 jarigen of bijna jarig: Max Wijnstra, Evie van Veldhoven en Jelle Tom Siegersma.

Daarna werden negen kinderen van de basisscholen in Kollum in het zonnetje gezet, zij hebben de mooiste kleurplaat gemaakt. Hierna werd traditioneel oranjebitter en ranja uitgedeeld en een toast uitgebracht.

Na het zingen van het Wilhelmus werd iedereen bedankt voor het aanwezig zijn en een fijne Koningsdag toegewenst. De muzikale medewerking werd verleend door Brassband Wilhelmina uit Kollum.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button