Bakkerij van der Bijl bakt het lekkerste speculaas van Friesland

KOLLUM – Het is officieel: Speculaas zonder amandelen, Speculaas met amandelen en Gevuld speculaas van Bakkerij van der Bijl uit Kollum is door een vakjury én een consumentenpanel uitgeroepen tot het lekkerste van de provincie Friesland. Tijdens de landelijke speculaaskeuring, waar maar liefst 294 speculaasproducten van ambachtelijke bakkers uit heel Nederland werden beoordeeld, sleepte Bakkerij van der Bijl de titel binnen in de categorie Speculaas zonder amandelen, Speculaas met amandelen en Gevuld speculaas.
De vakjury prees de speculaas van Bakkerij van der Bijl om zijn uitmuntende smaak, perfecte vorm, mooie kleur, bakaard en heerlijk aroma. Ook het consumentenpanel was lovend: naast smaak scoorde het gevuld speculaas hoog op uiterlijk, verpakking en uitstraling. Daarmee behaalde Bakkerij van der Bijl het hoogste gemiddelde cijfer in Friesland.
Met trots nam Auke Jacob van der Bijl de prijs in ontvangst:
“Meedoen aan zo’n wedstrijd is altijd spannend. Je weet dat de vakjury streng kijkt, maar van het consumentenpanel is het altijd afwachten. Zeker met zoveel collega-bakkers die hun beste speculaas insturen. Het niveau lag dit jaar erg hoog, dus deze prijs voelt extra bijzonder. We zijn ontzettend trots!”
Voor klanten in Kollum en omgeving is dit hét moment om zelf te proeven waarom de jury en consumenten zo enthousiast zijn. De winnende Speculaas zonder amandelen, Speculaas met amandelen en Gevuld speculaas is nu verkrijgbaar in de winkel(s) van Bakkerij van der Bijl.
Over de wedstrijd
De landelijke speculaaskeuring biedt ambachtelijke bakkers de kans om hun producten te laten beoordelen. Er zijn drie categorieën: gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. Per provincie wordt een winnaar uitgeroepen, zodat overal in het land de beste speculaasbakkers in de schijnwerpers komen te staan.