Ondernemend

Besparen op vaste lasten: do’s en don’ts

Aangezien tegenwoordig alles steeds maar duurder wordt in en buiten Kollum, snappen wij dat je graag wilt besparen. Dit kun je doen op zowel vaste lasten als andere uitgaven. Maar hoe kun je nou het beste besparen op vaste lasten? Hieronder bespreken wij verschillende do’s en don’ts wanneer jij wilt beginnen met besparen op de vaste lasten.

Do: Energiecontract checken

Binnen je vaste lasten valt natuurlijk ook je energiecontract. Zodra je wilt gaan besparen is het daarom erg belangrijk dat je je energiecontract ook gaat bekijken. Past jouw contract nog wel bij jou? Of ben je ergens anders ineens een stuk goedkoper uit? Dit zijn zaken waar je allemaal rekening mee moet houden. Niemand wil natuurlijk te veel geld uitgeven als dit helemaal niet nodig blijkt te zijn. Je kunt snel en gemakkelijk elektriciteit vergelijken via het internet. Door energiecontracten en -leveranciers met elkaar te vergelijken zorg je ervoor dat je altijd de juiste keuze kunt maken.

Do: Telefoonabonnement vergelijken

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een telefoon met een abonnement. Dit kan of een erg duur abonnement zijn of juist een erg goedkoop abonnement. Heb jij toevallig een nieuw toestel nodig, dan kan je ervoor kiezen om een toestel met abonnement aan te schaffen. Op deze manier heb jij een nieuwe telefoon met een abonnement, waardoor je als het ware je telefoon afbetaalt.

Natuurlijk kan het zijn dat dit niet het geval is en dat je eigenlijk wel content bent met je telefoonabonnement. Toch wordt het aangeraden om eens kritisch te kijken naar jouw telefoonabonnement. Het kan namelijk zo zijn dat jij andere behoeften krijgt, of dat je ergens anders goedkoper uit bent. Daarom is het wel zo handig om af en toe verschillende abonnementen te bekijken bij eventueel ook andere providers. Vergelijk je telefoon abonnement met andere abonnementen, op deze manier weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Don’t: Nooit je verzekeringen uitpluizen

Iedereen heeft vaste lasten, sommige lasten zijn belangrijk en andere lasten eigenlijk wat minder. Het kan daarom zijn dat je niet zo vaak omkijkt naar jouw vaste lasten, bijvoorbeeld naar de verzekeringen. Neem als voorbeeld de autoverzekering: als je eenmaal de auto hebt verzekerd, denk je er niet gauw meer aan. Toch is het belangrijk om dit wel ieder jaar onder de loep te nemen, want misschien betaal je wel veel meer dan waarvoor jouw auto daadwerkelijk verzekerd is. En wellicht geldt dit ook wel voor andere vaste lasten. Daarom is het belangrijk om jouw vaste lasten regelmatig uit te pluizen, zodat je op een eenvoudige manier kunt besparen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button