112HoofdnieuwsRegionaal

Bestuurder (20) raakt punten en rijbewijs kwijt

ALDWÂLD – Een 20-jarige beginnend bestuurder uit de gemeente Noardeast-Fryslân is hard op weg om zijn rijbevoegdheid volledig kwijt te raken. Vrijdagavond scoorde hij een tweede strafpunt op zijn beginnersrijbewijs, waardoor het CBR een onderzoek start naar zijn toekomstige rijgeschiktheid. Het rijbewijs werd vrijdag overigens direct ingevorderd omdat de bestuurder veel te hard en gevaarlijk reed.

Agenten reden rond 20.30 uur op de Lauwersmeerweg tussen Buitenpost en Kollum achter een hardrijdende automobilist aan, waarbij de snelheid opliep tot boven de 180 km/u. Vervolgens reed de bestuurder verder over de parallelweg, waarbij hij op hoge snelheid enkele fietsers passeerde en de snelheid in de 60 km-zone opvoerde naar ruim 150 km/u. Aan de Wygeast in Aldwâld stopte de man en maakte hij zich uit de voeten. Door de achtervolgende agenten werd hij in de bosschages aangetroffen. Uit onderzoek bleek er geen sprake te zijn van een verdenking van rijden onder invloed van alcohol of drugs. Twee minderjarige passagiers van de bestuurder kwamen met de schrik vrij en werden aan hun ouders overgedragen.

De jonge automobilist, die zijn rijbewijs nog geen jaar geleden heeft gehaald, scoorde in november al een eerste strafpunt op zijn rijbewijs. Hij haalde toen een onopvallende auto van de politie in en reed met een gecorrigeerde snelheid van 118 km/u over de Triemsterloane naar Kollumersweach, een snelheidsoverschrijding van 38 km/u. De officier van justitie beslist binnenkort over de inhoudingstermijn van het rijbewijs.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button