112HoofdnieuwsRegionaal

Bestuurder aangehouden bij ongeval in Westergeest

WESTERGEEST – Een automobilist en een motorrijder uit Zwolle zijn dinsdag met elkaar in botsing gekomen op de Wâlddyk bij Westergeest. Het ongeval vond omstreeks 16.45 uur plaats.

Zowel de politie als een ambulance kwamen ter plaatse voor de eerste hulpverlening. De politie (VOA) heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

De motorrijder, die samen op pad was met een motorrijdster, is door het personeel van de ambulance onderzocht. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn been is door het personeel van de ambulance in het verband gezet. De bestuurder van de auto en een inzittende hond, kwamen ook met de schrik vrij. Tijdens de afhandeling van het ongeval was de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Het ongeval gebeurde omdat de automobilist de binnenbocht nam en daarbij in botsing kwam met de motorrijder die vanaf Ee kwam rijden. De bestuurder van de auto is later door de politie aangehouden vanwege een positieve speekseltest. Hij werd positief getest op het gebruik van amfetamine. Laboratoriumonderzoek moet later uitwijzen of de man daadwerkelijk onder invloed was ten tijde van het ongeval. De man is overgebracht naar het bureau in Dokkum voor een bloedproef.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button