HoofdnieuwsRegionaal

Bewoners Valkenhof zien speeltoestellen verdwijnen zonder overleg

KOLLUM – Bewoners van de Valkenhof in Kollum keken deze week vreemd op toen de speeltoestellen werden verwijderd en werden verplaatst naar het grasveldje aan de Kievitstraat. Dit zou zijn gebeurd zonder overleg.

In 2015/2016 hebben de bewoners van de Valkenhof zich met elkaar ingezet om gezellige activiteiten te organiseren. Uit samenspraak met kinderen uit de buurt kwam naar voren om een nieuwe speeltuin aan de Valkenhof te realiseren, die hiervoor helemaal vervallen en onveilig was. In september 2016 werden de speeltoestellen geplaatst door de buurtbewoners.

Afgelopen week kregen de beheerders van de ‘Vogeltjesbuurt‘ op Facebook meerdere berichten over het verwijderen van de speeltoestellen. ‘Tot onze grote schrik! Want bij de beheerders van de speeltuin was hier helemaal niks over bekend! Wij voelen ons erg gepasseerd. Al ons harde werk is teniet gedaan en de kinderen (en scholen) die met plezier gebruik maakten van de speeltuin zijn gedupeerd.’, zo valt te lezen in het bericht.

Enkele bewoners zijn meteen in actie gekomen en kwamen er achter dat Plaatselijk Belang Kollum en de Gemeente Noardeast-Fryslân deze beslissing hadden genomen.

De beheerders van de speeltuin laten weten dat ze het met de keuze van de gemeente en Plaatselijk Belang niet eens zijn en dat ze deze gang van zaken niet op prijs stellen, dan wel goedkeuren. Ze zouden een reactie op prijs stellen van de gemeente, plaatselijk belang én bewoners van de Vogeltjesbuurt in Kollum.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button