HoofdnieuwsRegionaal

Besmettingen op woonzorglocaties Noorderbreedte in Leeuwarden en Kollum

KOLLUM – Noorderbreedte heeft bij de woonzorglocaties Nieuw Mellens in Leeuwarden en Meckama State in Kollum helaas te maken met nieuwe coronabesmettingen. Ondanks alle coronamaatregelen, hygiënevoorschriften en vaccinaties zijn bewoners besmet geraakt.

Na vaststelling van het virus is direct het protocol in werking gesteld. Noorderbreedte doet er alles aan om een verdere verspreiding te voorkomen. Op beide locaties zijn er in totaal 15 bewoners besmet met het coronavirus en binnen heel Noorderbreedte zijn ongeveer 30 medewerkers besmet. De afdelingen waar de besmette bewoners verblijven zijn in quarantaine. Dat betekent dat bezoek daar alleen op afspraak mogelijk is en dat deze bewoners zoveel mogelijk verzorgd worden door een vaste groep medewerkers.

Nieuwe maatregelen Direct na de positieve tests zijn verscherpte maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Daarbij zijn, naast het eigen COVID-19-protocol, de richtlijnen van het RIVM en GGD leidend. Inge Zijlstra, voorzitter van de Hygiëne- en infectiepreventiecommissie van Noorderbreedte, zegt dat Noorderbreedte op alle locaties extra maatregelen neemt. “Vanaf afgelopen zaterdag geldt er op alle locaties van Noorderbreedte weer een mondneusmasker-plicht voor medewerkers en bezoekers. We vinden het jammer dat dit weer nodig is. Maar met de oplopende besmettingen in de regio moeten we wel actie ondernemen. Met deze maatregel hopen we het risico op besmettingen onder bewoners en medewerkers te verlagen”.

Boosterprik Noorderbreedte kijkt uit naar de boosterprik voor bewoners en medewerkers. “De effectiviteit van de bescherming die de vaccinatie biedt lijkt af te nemen. Dat wordt wel duidelijk als je kijkt naar de huidige besmettingen onder bewoners en medewerkers van zorglocaties in Nederland”, geeft Zijlstra aan. “Die boosterprik moet zo snel mogelijk gegeven worden. We willen niet wachten tot begin december of zelfs januari. Die boosterprik moet zo snel mogelijk gegeven worden om onze bewoners én medewerkers te beschermen.”

Over Noorderbreedte
Noorderbreedte biedt voornamelijk zorg aan ouderen in Fryslân binnen vijftien locaties en een revalidatiecentrum. Noorderbreedte is gespecialiseerd in dementie, Huntington, Gerontopsychiatrie, Korsakov en Niet-Aanboren Hersenletsel. Bij Noorderbreedte werken ruim 2.800 medewerkers en ruim 1.500 vrijwilligers aan de waardevolle dag voor de cliënten.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button