112HoofdnieuwsRegionaal

Brandweer Kollum negende bij brandweerwedstrijd in Nieuwehorne

NIEUWEHORNE – Brandweer Kollum heeft zaterdag meegedaan aan de brandweerwedstrijden in Nieuwehorne. Door brandweer Nieuwehorne werden de 112 vaardigheidstoetsen georganiseerd. Tien brandweerploegen, vijf uit Friesland, vier uit Groningen en één uit Drenthe deden mee aan de wedstrijd.

Er was een uitdagend scenario bedacht en uitgezet. De brandweer kreeg melding van een woningbrand, hier werden twee brandweerwagens en een Officier van Dienst van de brandweer bij gealarmeerd. De twee brandweerwagens waren van Nieuwehorne en de betreffende deelnemende ploeg.

Echter kwam de deelnemende ploeg nooit bij de brand aan. Onderweg kreeg de brandweerwagen van Nieuwehorne een aanrijding met een elektrische personenauto. De personenauto, met aanhanger, kwam van een feest en had op een aanhanger een stelling en hottub staan. In de hottub zat nog een andere feestganger te genieten. Toen de brandweerwagen en personenauto in botsing kwamen raakte een passerende fietser bekneld onder de auto.

Aan de deelnemende ploeg de taak om het scenario binnen een ruim half uur onder controle te krijgen. Zowel de chauffeur en bevelvoerder van Nieuwehorne, automobilist en fietser moesten door de brandweer worden bevrijd. Er zat nog een extra uitdaging in het elektrische voertuig welke nog moest worden veiliggesteld. De wedstrijdploeg van Kollum eindigde negende.

Uitslag:
1. Bedum
2. Hoogezand
3. Workum
4. Oosterwolde
5. Jubbega
6. Winschoten
7. Sint Annaparochie
8. Veendam
9. Kollum
10. Gieten

Dit kan u ook interesseren

Back to top button