112HoofdnieuwsRegionaal

Brandweer oefencarrousel levert 10.500 euro op

KOLLUM – In Noordoost Friesland vond zaterdag de jaarlijkse brandweer oefencarrousel plaats. Dit jaar stond het oefencarrousel in het teken van KiKa, de organisatie die zich inzet voor onderzoek naar kinderkanker.

De regio was het decor voor diverse brandweeroefeningen, met dit jaar een bijzondere focus op het ondersteunen van KiKa.

Korte Broekenactie
De Kollumer brandweer sluit zich dit jaar aan bij de Korte Broekenactie, een initiatief in samenwerking met de Prof. Casimirschool en de Koningin Julianaschool in Kollum. Het doel van deze actie is om aandacht te vestigen op KiKa en het belangrijke werk dat zij verrichten.

Het enthousiasme van Brandweer Kollum voor de Korte Broekenactie komt voort uit persoonlijke ervaringen, waarbij meerdere teamleden van de brandweerpost direct geconfronteerd zijn met kanker. Ploegleider Albert Hoof ondergaat momenteel chemotherapie, waardoor hij bewuster is geworden van de impact van kanker. Zijn kennismaking met KiKa heeft hem diep geraakt.

Albert Hoof, die zelf bekend is met de zware behandelingen, benadrukt het onbeschrijfelijke leed dat sommige kinderen moeten doorstaan. De bijdragen aan KiKa dragen bij aan het verbeteren van de behandelingen, waardoor kinderen met kanker een draaglijker traject kunnen doorlopen en een normaal leven kunnen leiden.

Verschillende brandweervrijwilligers doneerden hun uren van de brandweer oefencarrousel aan KiKa. De brandweerposten uit Kollum, Buitenpost, Surhuisterveen, Dokkum, De Westereen, Gytsjerk, Anjum, Ternaard en Hollum (Ameland) deden mee aan de oefeningen.

Na afloop van de oefeningen werd er in de brandweerkazerne van Kollum het bedrag bekend gemaakt door Wim Kleinhuis van de Veiligheidsregio Fryslân. Er werd tijdens de oefencarrousel 10.500 euro opgehaald.

Doneren kan nog steeds via deze link.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button