Buitenpost en Barneveld in evenwicht

BUITENPOST – VV Buitenpost en SDV Barneveld hebben zaterdag de punten gedeeld. De weinig enerverende inhaalwedstrijd eindigde in 1-1. Buitenposter doelpunt werd gemaakt door Sam Wormmeester. De hardwerkende ploegen, aan beide kanten ontbraken nogal wat spelers, waren aan elkaar gewaagd. “We zijn niet blij, maar wel tevreden met een punt”, aldus Buitenpost-trainer Willem Brouwer.

Vorige week lag er sneeuw waardoor het duel een week werd opgeschoven. Hierdoor ontbraken er spelers die een vakantie in het vrije weekend hadden geboekt. Zo deden clubtopscorer Rik Weening en David Kazimier niet mee. Daarnaast is de ziekenboeg van Buitenpost behoorlijk vol. Joran Olijve startte voorin en Danny Boersma had zijn eerste basisplaats in de competitie na bijna een jaar blessureleed. Josha Ottens zat voor het eerst na anderhalf jaar bij de selectie. Ook hij moest van ver komen na een forse blessure.

Wedstrijd kantelt

Het eerste half uur was Buitenpost dreigender. Binnen tien minuten had de thuisploeg al op voorsprong kunnen komen. Mark van der Meer prikte alleen voor de keeper de bal naast de verkeerde kant van de paal. Ook Joran Olijve was dichtbij. Zijn verrassende schot kon worden gekeerd door de keeper. Een kwartier voor rust kantelde de wedstrijd. Barneveld kwam vaker in de zestien meter zonder echt gevaarlijk te worden. Toch was er weer een goede mogelijkheid voor Buitenpost. Een afstandsschot van Olijve werd door de doelman uit de hoek getikt.

Knappe goal

Na de thee waren de Blauwkes weer feller op het veld. Maar de verdedigers konden niet voorkomen dat Barneveld een grote kans kreeg. Van dichtbij werd er overgeschoten. Kevin van de Meulen had vervolgens een goede uittrap op Sam Wormmeester die vanaf eigen helft kon opstomen. Aan de zijkant van het zestienmetergebied besloot de linkerspits op goal te schieten. Hij krulde de bal vervolgens knap om de keeper heen in de lange hoek: 1-0.  Buitenpost kon een kwartier genieten van de voorsprong, waarna Barneveld op gelijke hoogte kwam. De thuisploeg kon de bal achterin niet goed wegwerken. Een eerste doelpoging van afstand kon nog fraai door Van der Meulen worden gekeerd, bij de rebound was hij kansloos, Stijn van Wolfswinkel schoot raak. Tien minuten voor tijd kopte invaller Frits Veenema naast. Uit een van de vele dreigende corners was Edwin Schaafsma net voor tijd bijna succesvol. Hij schoot in kansrijke positie op het lichaam van de doelman. Ook de rebound was niet aan Youri Sletering besteed. Zo bleef het 1-1 waar beide teams mee konden leven.

Geluk niet afdwingen

“Als er één moest winnen, hadden wij daar het meest recht op gehad. Als je voor komt hoop je dat je de winst over de streep kunt trekken. Maar we konden het geluk niet afdwingen”, reageerde coach Brouwer na afloop. “Voetbal was aan beide kanten niet goed, het veld werkte ook niet mee. We misten bijna een elftal aan spelers. Dat het dan niet goed voetbal is, begrijp ik wel. We hebben niet veel kansen gecreëerd, maar wel een stuk of twintig corners gehad. Dan moet de bal een keer goed vallen. Na drie wedstrijden verliezen en niet scoren is een puntje wel goed.” Een blik op de ranglijst leert dat Buitenpost na het gelijkspel op acht punten van de onderste vier blijft staan. Zaterdag is er een uitwedstrijd in Amsterdam tegen WV-HEDW. Deze ploeg heeft drie punten meer en staat een plaats boven Buitenpost.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Danny Boersma (76. Jort van der Meulen), Mark Huizinga, Youri Sletering, Bas Verbree, Willem de Boer, Edwin Schaafsma, Sam Wormmeester, Joran Olijve (76. Frits Veenema), Mark van der Meer

Scoreverloop: 56. Sam Wormmeester 1-0, 70. Stijn van Wolfswinkel 1-1

Gele kaart: Edwin Aben (Barneveld)

Pupil van de week: Thyme van der Lei (JO 10-1)