RegionaalSport

Buitenpost en Barneveld tevreden met punt

BARNEVELD – SDV Barneveld en VV Buitenpost hielden elkaar zaterdag in evenwicht. In Barneveld waren de kansen over en weer schaars. Met het doelpuntloze gelijkspel konden beide ploegen dan ook leven. Buitenpost blijft met dit resultaat in de middenmoot staan, met acht punten uit zes wedstrijden: tweemaal winst, tweemaal gelijk en tweemaal verlies.

Barneveld had in de eerste helft een licht veldoverwicht en creëerde een aantal kansjes. In de zevende minuut schoot Lammert Roosien uit een moeilijke hoek op de paal. Buitenpost, met Jort van der Meulen voor het eerst dit seizoen in de basis, had het lastig met het directe spel van de tegenstander. Barneveld hanteerde veelvuldig de lange bal, waardoor de spitsen steeds snel opdoken bij het Buitenposter strafschopgebied. Doelman Kevin van der Meulen had echter een rustige middag. Op slag van rust was er de eerste kans voor de Blauwkes via Rik Weening. Zijn schot op doel ging langs de keeper, maar net voor de lijn bracht Sil Buikema redding. Hoe de verdediger het precies deed weet hij waarschijnlijk zelf ook niet meer, maar hij wist glijdend de bal over het doel te werken.

Intensieve wedstrijd

Na rust kwam Buitenpost beter in de wedstrijd. Er werd sneller de bal naar voren gespeeld. Toch gebeurde er nu ook weinig voor beide goals. Buitenpost bleef geconcentreerd en compact verdedigen waardoor de Barneveldse spitsen nauwelijks kansen kregen.  De twee hardwerkende ploegen vochten in de intensieve wedstrijd veel duels uit. Tekenend was dat tegen het einde van de speeltijd aan beide kanten spelers uitvielen met kramp. Twintig minuten voor tijd maakte Kian Visser zijn debuut voor Buitenpost. Bijzonder, omdat de van een knieoperatie herstellende spits nog maar drie weken op het veld staat. Verder dan één mogelijkheid uit een voorzet kwam Visser, die vorige week wel meteen scoorde in Buitenpost 2, niet.

Mooi compliment

“De wedstrijd had een doelpunt nodig, maar die viel niet. De 0-0 is dus een terechte uitslag”, zegt Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos. “Barneveld speelt heel fysiek, maar ze noemden ons een stugge ploeg. Dat is een mooi compliment. We hebben de wedstrijd goed kunnen controleren en geen kansen weggegeven.” Aanstaande zaterdag ontvangt Buitenpost medekoploper Excelsior ’31. “Een mooie uitdaging. Tegen deze sterke ploeg krijgen we waarschijnlijk wel ruimte om te voetballen.” Na afloop van de wedstrijd is er Oktoberfest op De Swadde.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Bernd Douma, Ron Janzen, Durk de Haan, Jort van der Meulen (90. Mike Visser), Edwin Schaafsma, Willem de Boer, Bas Verbree (70. David Albert Villalta), Jarno Westerhof (60. Mark van der Meer), Rik Weening (70. Kian Visser)