RegionaalSport

Buitenpost hard onderuit in Amsterdam

AMSTERDAM – Buitenpost liep zaterdag in Amsterdam tegen een grote nederlaag aan. Swift won met 5-0. In de eerste helft hadden de Blauwkes weinig in te brengen en kregen ze in vijf minuten drie goals tegen. Daarna beet Buitenpost wel meer van zich af maar verzuimde de spitsen enkele grote kansen te verzilveren. “Een terechte nederlaag, maar wel geflatteerd. Swift gaf aan dat dit hun beste wedstrijd van het seizoen was. Dat troffen wij dan”, zei Buitenpost-trainer Willem Brouwer.

Een oude bekende begon in Amsterdam op de bank: Willem de Boer. Hij keerde na een half jaar terug van een voetbalavontuur bij een universiteitsteam in Canada. Robin Huisman de Jong ontbrak wegens ziekte en Sam Wormmeester was niet wedstrijdfit en bleef op de bank zitten. Swift begon sterk aan de wedstrijd. De Buitenposter verdedigers kregen weinig grip op de aanvallers en middenvelders die naar hartenlust combineerden. Het eenrichtingsverkeer leidde na ruim een half uur spelen tot de 1-0. Een paar minuten later stond er 3-0 op het scorebord. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Vizier niet goed

Na de rust kwamen er drie verse krachten in het veld. Zowel Mark van der Meer, Willem de Boer als Mark Huizinga vielen goed in. Buitenpost deed er alles aan om toch nog een doelpunt te maken. Het wedstrijdbeeld was totaal anders, beide ploegen waren meer aan elkaar gewaagd en Buitenpost begon kansen te creëren. Zowel Van der Meer als De Boer verzuimden één op één met de keeper om te scoren. “Die kansen moet je maken, dan wordt het weer een wedstrijd”, aldus Brouwer. Ook invaller Frits Veenema kreeg een goede mogelijkheid om de stand dragelijker te maken, maar hij had eveneens z’n vizier niet goed staan. Het lukte Swift uit een messcherpe counter 4-0 te maken. Uit een fraaie vrije trap werd de eindstand op 5-0 gezet.

Efficiënt

Brouwer: “We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen tegen Swift. Dat is gewoon een goede ploeg. Ik ben blij dat we na de kansloze missie in de eerste helft we in de tweede helft goed van ons hebben afgebeten. Alleen gingen zij efficiënt om met de kansen.” Zaterdag speelt Buitenpost thuis tegen Berkum. Na afloop van de wedstrijd is er karaoke in de kantine.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Bernd Douma, Edwin Schaafsma, Durk de Haan (46. Mark Huizinga), Jorrit Terpstra (46. Mark van der Meer), Youri Sletering, David Kazimier, Bas Verbree (68. Frits Veenema), Rik Weening (46. Willem de Boer), Rolf Dijk (68. Mike Visser)

Scoreverloop: 33. 1-0 Fidel Yilmaz, 35. 2-0 Daan Driever, 37. 3-0 Driever, 61. 4-0 Yilmaz, 75. 5-0 Bas Maljaars

Gele kaart: Floris Burgers (Swift), Jorrit Terpstra (Buitenpost)