Buitenpost knijpt handen dicht met punt tegen Deto

BUITENPOST – Buitenpost speelde zaterdag een wedstrijd met twee gezichten tegen Deto. In de eerste helft voetbalden de Blauwkes ronduit zwak en kwamen met 0-2 achter. Direct na rust scoorde Kian Visser de aansluitingstreffer die het team de gewenste energie gaf. De 2-2 kwam van de voet van Rolf Dijk. In de slotfase sleepte doelman Kevin van der Meulen met een paar goede reddingen een punt uit het vuur.

Bij Buitenpost was er in de eerste wedstrijd na de winterstop een debutant op de bank: keeper Bartele Roorda van JO19. Op het veld leek het net alsof de Blauwkes nog half in de winterslaap verkeerden. Deto was feller in de duels en de spelers oogden gretiger. Keeper Kevin van der Meulen moest al in de derde minuut in actie komen om een treffer te voorkomen, nadat vleugelspits Melvin Degenaar plotseling voor zijn neus opdoemde. Hij keerde in een reflex met zijn voet. Een paar minuten later ging Wim de Vries de fout in door een speler van Deto aan te tikken in het zestienmetergebied. De toegekende strafschop werd beheerst door Bas Postma benut. Vervolgens gebeurde er weinig voor beide doelen. Buitenpost grossierde in verkeerde passes en kreeg daardoor geen grip op de wedstrijd.

Buitenkant paal

Pas na een half uur kwam Buitenpost meer aan aanvallen toe. Het leidde tot een kopkans van Kian Visser voor open doel, maar hij kon na een harde voorzet geen richting geven aan de bal. Even later schoot de spits hard op de buitenkant van de paal. Aan de andere kant werd een voorzet van richting veranderd waardoor de bal bij Postma terechtkwam. Die wist hier wel raad mee en kopte de 0-2 tegen de touwen. Op slag van rust was er een mislukte voorzet van Deto die Van der Meulen nog net over de lat tikte.

Man of the match

Nadat de scheidsrechter had gefloten voor de start van de tweede helft, veroverde Rolf Dijk meteen de bal van Deto. Buitenpost raakte vier keer de bal, en bij het laatste balcontact schoot Visser meteen raak. De aansluitingstreffer bracht het geloof helemaal terug bij de blauwhemden. De ingevallen Dijk en Jort van der Meulen gaven ook nieuwe energie aan het team, dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Die viel halverwege het tweede bedrijf. Bas Verbree werd fraai aangespeeld door Noureddine Boutzamar. Hij gaf een goede voorzet op Dijk die vervolgens de keeper passeerde: 2-2. Op een gelijkspel zat Deto niet te wachten, de ploeg uit Vriezenveen stond vier punten achter Buitenpost, en ging daarom op zoek naar nog een doelpunt. Hierdoor kreeg de thuisploeg het lastig. Van der Meulen toonde een paar keer zijn klasse en werd daarmee man of the match. In de allerlaatste seconde leek het alsnog mis te gaan. Door een uiterste inspanning van de Buitenposter keeper en de hulp van de paal, ging een kopbal van Deto niet over de doellijn.

Tevreden met punt

“Als je 2-0 achterstaat in de rust, ben ik ben tevreden dat we dat nog hebben kunnen omkeren. Dus ben ik tevreden met het punt. En dat zal Deto niet zijn”, aldus Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos. De coach was niet te spreken over het vertoonde spel in de eerste helft. “Ik vond ons te afwachtend en vaak net één of twee tellen te laat. We hebben ook te veel de lange bal gehanteerd, terwijl onze kansen en goals door aanvallen over de grond kwamen.” Waalderbos gaf in de rust zijn team de opdracht om met meer lef te verdedigen en meer voetbal te brengen. “Dan wordt je in het zadel geholpen door de snelle 1-2.” Dat het na de 2-2 nog spannend werd, verklaart de trainer door te veel balverlies en te grote afstanden op het veld. “Het was onrustig vandaag, de vastigheden ontbraken. We hopen nu op een fatsoenlijke trainingsweek en weer structuur in het team te krijgen.” Komende zaterdag speelt Buitenpost in Zwolle tegen Berkum.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (46. Jort van der Meulen), Bernd Douma, Ron Janzen, Youri Sletering, Noureddine Boutzamar (86. Edwin Schaafsma), Willem de Boer (46. Rolf Dijk), David Kazimier, Bas Verbree (77. David Albert Villalta), Sam Wormmeester (83. Jarno Westerhof), Kian Visser

Scoreverloop: 6. 0-1 Bas Postma (p.), 43. 0-2 Postma, 46. 1-2 Kian Visser, 65. 2-2 Rolf Dijk

Gele kaart: Noureddine Boutzamar, Sam Wormmeester (Buitenpost), Thom ten Hove (Deto)