RegionaalSport

Buitenpost speelt gelijk bij VVOG

HARDERWIJK – Buitenpost heeft zaterdagavond in Harderwijk gelijkgespeeld tegen VVOG. Het aantrekkelijke duel eindigde in 2-2. Na een achterstand in de eerste helft maakte Rik Weening snel gelijk. In de tweede helft kwamen de Blauwkes via Bas Verbree op voorsprong en scoorde VVOG, de nummer vier op de ranglijst, de gelijkmaker. Omdat de uitslagen op de andere velden niet gunstig waren, blijven er degradatiezorgen voor Buitenpost en komt het aan op een spannende slotdag.

Buitenpost startte in Harderwijk zonder de geschorsten Kian Visser en Bernd Douma. VVOG nam het initiatief met snelle aanvallen en Buitenpost was vooral dreigend in de omschakeling. Het eerste wapenfeit van VVOG was een schot net over. Daarna kreeg de thuisploeg een reeks hoekschoppen terwijl in het broeierige bos het inmiddels flink begonnen te regenen. De 1-0 hing in de lucht en die viel na ruim twintig minuten spelen uit een van de cornervarianten. Doelman Kevin van der Meulen bokste een hard afstandsschot weg, waarna VVOG’er Floris Mulder, in buitenspelpositie, binnen tikte. De goal werd goedgekeurd. Binnen twee minuten stond de 1-1 op het scorebord. Sam Wormmeester kwam goed door, zijn voorzet kwam voor de voeten van Rik Weening die zichzelf vrij draaide en fraai in de verre hoek binnenschoot. Vervolgens kreeg David Albert Villalta een grote kans, maar redde de Harderwijker keeper.\

Alle ruimte

In de tweede helft Buitenpost kwam goed uit de kleedkamer. Bas Verbree kreeg de bal aangespeeld in het zestienmetergebied en kreeg alle ruimte om de keeper te passeren. Buitenpost drukte door en kreeg mogelijkheden op de 1-3, onder andere via Weening. Na een kwartier herpakte VVOG zich en wist ook weer kansen te creëren. Weer viel er een doelpunt uit een corner. In eerste instantie werd er uitverdedigd, maar de bal werd weer ingebracht en Mats Zwart kopte raak. In de slotfase was de fut eruit bij beide ploegen en streed Buitenpost ervoor het punt over de streep te trekken. In blessuretijd wilde invaller Rolf Dijk met een sliding de bal veroveren, maar gleed hij door op het gladde, natte veld en raakte de tegenstander. Hiervoor kreeg hij een rode kaart. Het bleef 2-2, het twaalfde gelijkspel van Buitenpost in deze competitie.

‘Er is één opdracht’
Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos was blij met het spel van zijn ploeg. “We hebben gedisciplineerd en met lef gespeeld tegen een sterkte ploeg. We hebben het aanvalsspel van VVOG geneutraliseerd en zelf goed gevoetbald. Dat geeft vertrouwen voor zaterdag.” Op de slotdag van de competitie voetbalt Buitenpost thuis om 18.00 uur tegen TVC ’28. De ploeg uit Tubbergen speelde zich veilig tegen Heino (3-3). Buitenpost is afhankelijk van de uitslagen op de andere velden van Longa ’30, Heino en Be Quick 1887 om niet in de nacompetitie te komen of zelfs te degraderen. Deze laatste twee ploegen spelen tegen elkaar. Waalderbos: “We hoeven niet te rekenen want we hebben het niet in eigen hand. Er is één opdracht: wij moeten winnen.”

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jort van der Meulen, Edwin Schaafsma, Ron Janzen, David Kazimier, Willem de Boer, Noureddine Boutzamar, Bas Verbree, Sam Wormmeester, Rik Weening  (79. Rolf Dijk), David Albert Villalta (79. Jarno Westerhof)

Scoreverloop: 22. 1-0 Floris Mulder, 24. 1-1 Rik Weening, 50. 1-2 Bas Verbree, 64. 2-2 Mats Zwart
Gele kaart: Mats Zwart (VVOG Harderwijk), Kevin van der Meulen, Jort van der Meulen (Buitenpost)
Rode kaart: 93. Rolf Dijk (Buitenpost)