RegionaalSport

Buitenpost verliest in blessuretijd van TVC ‘28

TUBBERGEN – Buitenpost leek zondagmiddag een punt mee te nemen uit Tubbergen, na negentig minuten stond het 1-1, totdat TVC ‘28 in blessuretijd alsnog de winnende treffer maakte. Zo gingen de Blauwkes met een zuur gevoel naar huis. “We hadden geen recht op drie punten, maar dit verlies in de laatste minuut voel je wel als team”, aldus Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos.

Door blessureleed in de defensie begonnen Durk de Haan en Jort van der Meulen in de basis als vervangers voor Ron Janzen en Wim de Vries. Vrij snel na het eerste fluitsignaal kreeg de Tubbergse ploeg al een kans uit een omschakeling die verijdeld werd door doelman Kevin van der Meulen. De tweede kans ging er wel in. Een vrije trap werd door de Buitenposter verdediging weggewerkt, de bal werd opnieuw ingebracht waarna Mart Groothuis met een kopbal scoorde. Buitenpost deed vlot iets terug. Youri Sletering had een scherpe vrije trap waar de uitkomende keeper Wouter Goos zich volledig op verkeek. Hij stompte de bal in eigen doel: 1-1. Na bijna een half uur spelen frommelde David Albert Villalta zich goed door het centrum, maar de bal verdween over de achterlijn.

Weinig verheffend

In de tweede helft had de thuisploeg in de weinig verheffende wedstrijd iets meer veldoverwicht. Dat leidde tot wat mogelijkheden. Een kwartier voor tijd kwam Buitenpost goed weg toen er op de lat werd gekopt. Dit was wel het startsein voor TVC ’28 om er nog een slotoffensief uit te persen. Tot twee keer toe had Van der Meulen een geweldige reflex in huis om een tegentreffer te voorkomen. Het duel leek op weg naar een gelijkspel toen de goed spelende spits Okke Schepers met zijn zwakkere rechterbeen Van der Meulen alsnog in de lange hoek passeerde. Tijd om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker kreeg Buitenpost niet, vrijwel meteen na de aftrap werd er afgefloten.

Inhaalduel

“TVC begon beter, maar wij namen het na de openingsfase over waardoor het gelijkwaardig op ging. In de tweede helft wonnen zij meer duels en kwamen we te weinig aan de bal”, zei Waalderbos. “Toch denk je dat het 1-1 blijft totdat in blessuretijd die dure goal valt. Heel, heel zuur.” Zaterdag speelt Buitenpost thuis om 14.00 uur het inhaalduel tegen VVOG Harderwijk. De gasten willen winnen om bovenaan te staan in de winterstop. “Fijn dat we nog een wedstrijd spelen. Het is een pittige tegenstander, maar het kan zomaar een mooie wedstrijd worden.”

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jort van der Meulen, Bernd Douma, Durk de Haan, Youri Sletering, Willem de Boer (67. Jarno Westerhof), Edwin Schaafsma, Bas Verbree (75. Rolf Dijk), David Albert Villalta (46. Noureddine Boutzamar), Sam Wormmeester (67. David Kazimier), Kian Visser

Scoreverloop: 7. 1-0 Mart Groothuis, 16. 1-1 Wouter Goos (e.d.), 90 + 2. 2-1 Okke Schepers

Gele kaart: Niek Staarink (TVC ‘28), Noureddine Boutzamar, Sam Wormmeester (Buitenpost)