RegionaalSport

Buitenpost verliest nipt van Scherpenzeel in spektakelduel

SCHERPENZEEL – Maar liefst zeven doelpunten vielen er zaterdag in het duel Scherpenzeel-Buitenpost. In de spectaculaire, kansenrijke wedstrijd stond Buitenpost al binnen een minuut via Nouredinne Boutzamar op 0-1. Scherpenzeel scoorde tweemaal waarna Kian Visser de gelijkmaker produceerde. In de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 4-2 en maakte Edwin Schaafsma in blessuretijd de 4-3. Zo ging uiteindelijk Scherpenzeel na de zwaarbevochten overwinning juichend van het veld en kon het team de tweede periodetitel vieren.

Buitenpost kende een vliegende start in Scherpenzeel. Na 38 seconden viel de bal voor de voeten van Noureddine Boutzamar. De middenvelder nam op ruim 20 meter van het doel het leder op de slof en zag hem in de kruising verdwijnen. Een wereldgoal. De thuisploeg was hierdoor even van slag, maar kwam na 11 minuten langszij. Uit een afgeslagen corner mikte Bryan Burgerhout raak. Tien minuten later was invaller Rolf Dijk met zijn eerste balcontact, hij verving de geblesseerde Boutzamar, dicht bij een doelpunt op aangeven van Bas Verbree. De keeper redde. Vervolgens was er een grote kans voor Kian Visser. Youri Sletering slingerde de bal goed voor en Visser kopte vervolgens geheel vrijstaand op de lat. Het spel golfde op en neer en de volgende kans voor de thuisploeg viel wel binnen. Een goede voorzet werd door Lars ten Tije binnengetikt. Na balverlies in de Scherpenzeelster verdediging bedacht Visser zich niet ver buiten het strafschopgebied en haalde ineens uit. De keeper werd verrast in de korte hoek en zo viel de gelijkmaker net voor rust.

Vergelijkbare wereldgoal
In de tweede helft begon Buitenpost weer goed. Na een prima voorzet van Sletering ging Visser net onder de bal door en kopte een speler van de thuisploeg op het dak van de goal. Daarna was er een grote kans voor Scherpenzeel, waar doelman Kevin van der Meulen met de hand redding bracht. Vervolgens was er weer een grote mogelijkheid voor de Blauwkes. Sam Wormmeester gaf voor op Dijk die uit de draai net voorlangs schoot. Daarna was het weer raak voor Scherpenzeel. Van afstand schoot Eef van Riel strak in de linkerbovenhoek. Een vergelijkbare wereldgoal als die van Boutzamar. De thuisploeg ging door en kwam op 4-2. Uit een hoekschop kopte Björn Cuperus tegen de touwen. Uit een counter was het daarna bijna weer raak, maar Van der Meulen voorkwam een vijfde treffer. In de slotfase was er een goede aanval via de invallers Mike Visser, Wim de Vries en Jarno Westerhof. De spits schoot goed in, maar een prima redding van de keeper voorkwam een doelpunt. Uit de rebound knalde Visser hard op de lat, de tweede keer dat het aluminium hem in de weg zat. Toch was het slotwoord aan Buitenpost. Van grote afstand verschalkte Edwin Schaafsma de keeper van Scherpenzeel, een schitterend doelpunt. Deze goal in blessuretijd viel te laat om er nog een slotoffensief uit te persen.

‘Veel kansen gecreëerd’
“We hebben onze huid duur verkocht tegen een sterkte tegenstander”, zei Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos. “Zij zijn echt goed aan de bal en spelen prima positiespel. Maar ook wij kwamen in de eerste helft goed aan voetballen toe. Maar op het moment dat wij niet voldoende druk op de bal kregen, speelden zij het goed uit en scoorden.” Gezien de kansenverhouding ontliepen beide ploegen elkaar niet veel. “Je kunt hier gewoon resultaat halen. Daarom baal ik er ook van dat we uit twee spelhervattingen goals tegenkrijgen. We hebben veel kansen gecreëerd tegen een goede ploeg. Dat geeft wel vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen Barneveld.” Dat duel tegen een directe concurrent, beide teams hebben 23 punten uit 20 wedstrijden, is zaterdag op De Swadde.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jort van der Meulen (66. Wim de Vries), Bernd Douma, Edwin Schaafsma, Youri Sletering, David Kazimier, Noureddine Boutzamar (21. Rolf Dijk), Willem de Boer (84. Mike Visser), Sam Wormmeester (66. Jarno Westerhof), Kian Visser, Bas Verbree (84. Durk de Haan)

Scoreverloop: 1. 0-1 Noureddine Boutzamar, 11. 1-1 Bryan Burgerhout, 31. 2-1 Lars ten Tije, 42. 2-2 Kian Visser, 53. 3-2 Eef van Riel, 67. 4-2 Björn Cuperus, 91. 4-3 Edwin Schaafsma.
Gele kaart: Willem de Boer, Edwin Schaafsma (Buitenpost)