HoofdnieuwsRegionaal

Campus Kollum gaat opnieuw uitbreiden

KOLLUM – De Campus Kollum gaat zich opnieuw uitbreiden vanwege beperkte ruimte in het gebouw. Als nood werd het oude gebouw van de Lauwers Collega na de zomervakantie weer in gebruik genomen.

In het huidige voorstel wil men het dorpshuis en bibliotheek verplaatsen naar het oude terrein van de Colle. Daar moet dan huisvesting komen samen met de uitbreiding van de basisscholen en de kinderopvang.

Op de huidige campus zal dan ongeveer 1000 vierkante meter vrijkomen (inpandig). “De campus willen we verder uitbreiden met 2000 m2 zodat het voortgezet onderwijs de ruimte krijgt om de voorziene uitbreiding op te vangen.” aldus het college van B&W. De theaterzaal blijft binnen de campus, maar zal wel toegankelijk zijn en blijven voor het dorp.

Aanvankelijk zou er op de campus een kleinere uitbreiding van zo’n 800 vierkante meter komen, exclusief de kinderopvang. Nu ligt er een gezamenlijk voorstel om het voortgezet onderwijs te huisvesten op de campus en de overige functies te vestigen op het voormalige Colle-terrein.

Op donderdagavond 12 oktober wordt de raad ingelicht over de plannen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button