HoofdnieuwsRegionaal

Cinekid nu ook in Filmhuis Kollum, met openingsfilm Totem

KOLLUM – Cinekid is een filmfestival voor de jeugd in de herfstvakantie en in de meeste grote steden te zien maar……. nu is Filmhuis Kollum het eerste kleine filmhuis dat ook een Cinekid film gaat vertonen en nog wel de openingsfilm “Totem”, op vrijdag 28 oktober om 19.00 uur in Filmhuis Kollum, Oostenburgstraat Wij hopen dat er veel kinderen van deze unieke kans zullen genieten. Reserveren kan via www.filmhuiskollum.nl of via 0511-452282.

Cinekid wil films laten zien waar kinderen zich in kunnen herkennen en die hun blik verruimen. “Totem” is een goede en leuke film die een urgent maatschappelijk thema behandelt en dit op een bijzondere en fantasievolle wijze in beeld brengt. Wat je achtergrond ook is, ieder kind heeft recht op vrijheid en veiligheid.”

Totem openingsfilm

“Totem” gaat over de elfjarige Ama, dochter van twee uitgeprocedeerde Senegalese asielzoekers. Ama voelt zich helemaal Nederlands. Ze is een fanatieke zwemster en droomt ervan ooit net zo goed te worden als Ranomi Kromowidjojo, de beste Nederlandse zwemster aller tijden. Op een avond worden haar moeder en broertje gearresteerd. Ama weet uit handen van de politie te blijven. Ze wil absoluut niet naar Senegal worden uitgezet en gaat op zoek naar haar vader die nachtdienst heeft. Zo begint ze haar zwerftocht door Rotterdam vol onverwachte ontmoetingen……….

Cinekid festival

Het Cinekid festival is in het Noorden op meerdere plaatsen te bezoeken. Een uitgebreid programma met meerdere films en activiteiten. Wil je dus meer zien dan de openingsfilm, kijk dan op de site van Cinekid.nl. In Friesland kun je terecht in Drachten en Franeker. Daarnaast ook in Assen. In Groningen bij Forum Groningen is er een uitgebreid Cinekid Festival inclusief medialab.

Kijk voor ons hele filmprogramma op onze site www.filmhuiskollum.nl

Dit kan u ook interesseren

Back to top button