HoofdnieuwsRegionaal

Commissaris van de Koning te gast in Achtkarspelen

BUITENPOST – Commissaris van de Koning van de provincie Fryslân, drs. A.A.M. Brok, bracht woensdag een ambtsbezoek aan de gemeente Achtkarspelen. Burgemeester Oebele Brouwer kijkt met tevredenheid terug op het bezoek: “Wy hawwe goede petearen fierd en ús gemeente prachtich op ‘e kaart set.”

De commissaris van de Koning brengt met enige regelmaat – minimaal eens per vier jaar – een officieel bezoek aan elke gemeente in de provincie Fryslân. De heer Brok ging in Achtkarspelen onder andere in gesprek met het college van burgemeester en wethouders, de griffie en de fractievoorzitters van de gemeenteraad. Hoewel de ontvlechting tussen gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel niet de aanleiding was voor het bezoek, stond de aanstaande ontvlechting wel prominent op de agenda. Kinderburgemeester Thealien Bosma ging ook kort in gesprek met de commissaris over haar kinderburgemeesterschap.

Na het eerste deel van het programma in het gemeentehuis in Buitenpost werd de heer Brok welkom geheten door Jasper Bouwer van het bedrijf Bouwtechnics uit Augustinusga. Het innovatieve bedrijf was vorig jaar winnaar van de Ondernemersprijs van Achtkarspelen en is toonaangevend in besturing en automatisering binnen de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. De laatste stop was in Buitenpost bij paviljoen MeM. Eigenaar Atsje Lettinga vertelde daar tijdens de lunch over hun bijzondere concept op een eigenzinnige locatie: plak foar Minsken en Muzyk. Burgemeester Oebele Brouwer: “Dizze bedriuwen jouwe ús gemeente kleur en wy binne der grutsk op om dat sjen te litten.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button