HoofdnieuwsRegionaal

De Ljochtbus komt langs met hulp bij energie besparen

DOKKUM – Gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel werken samen met Thús Wonen om inwoners te helpen met energie besparen. Samen zetten zij de Ljochtbus in. Deze Ljochtbus komt op afspraak langs voor gratis hulp bij het plaatsen van energiebesparende maatregelen.

Ljochtbus-medewerkers Leo Hansma en Edwin Schuiling gaan bij inwoners langs om gratis tochtstrippen, radiatorfolie, brievenbusborstels en waterbesparende douchekoppen te plaatsen en oude lampen te vervangen voor energiezuinige ledlampen. De gemeenten en Thús Wonen dragen samen de kosten en zorgen voor de planning, de materialen en de Ljochtbus.

Voor wie is de Ljochtbus?
Huurders van Thús Wonen of van andere woningcorporaties in de gemeenten kunnen gebruik maken van de Ljochtbus. Particuliere eigenaren met een woning tot een maximale WOZ-waarde van €220.000 komen ook in aanmerking.

Afspraak maken voor de Ljochtbus
Huurders van Thús Wonen kunnen een afspraak maken via (0800) 55 11 511 (optie 1, daarna optie 5). Huurders van de andere woningcorporaties uit de gemeenten en de inwoners met een eigen woning tot een maximale WOZ-waarde van €220.000, kunnen via de website www.duurzaambouwloket.nl of www.ljochtbus.nl een afspraak met de Ljochtbus maken.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button