HoofdnieuwsRegionaalSport

Dijkstra’s winnen voor derde keer op rij eigen Dijkstra Toernooi

WARFSTERMOLEN – Afgelopen weekend werd voor de 36e keer het Dijkstra Toernooi gehouden en op vrijdag het 17e dames Dijkstra Toernooi. Het damestoernooi werd gewonnen door de dames van Grijpskerk 1, die in de finale titelhouder FC Grootegast versloegen.

Na afloop was in de feesttent het Nederlands elftal tegen Frankrijk te zien, wat weer een prachtige sfeer opleverde. Op zaterdag werd het 36e Dijkstra herentoernooi gehouden.

Het in de regio zeer bekende toernooi telde ook dit jaar weer 12 teams verdeeld over 2 poules.

In poule A:
– Boerakker
– VV Kollum
– Burum
– Warfstermolen
– Heemstra Boys
– Pompster Boys

In poule B:
– Dijkstra’s
– Engwierum
– Lauwerzijl
– Munnekezijl
– Visvliet
– Zeester

In poule A was Heemstra Boys de sterkste, net als vorig jaar. De tweede plaats was tot de laatste poulewedstrijd spannend. Wie gaat er met de Heemstra Boys naar de kruisfinales, was de vraag.

Burum moest van de Pompster Boys winnen om de kruisfinale te halen, maar de Pompster Boys hielden Burum op 0-0 en gingen net als vorig jaar naar de kruisfinale.**

In poule B was titelhouder Dijkstra’s de sterkste. Er werd alleen gelijkgespeeld tegen Munnekezijl. Na vier rondes waren ze al verzekerd van de eerste plek in de poule.

Voor de tweede plaats daarentegen waren er nog twee gegadigden. De laatste ronde moest uitwijzen wie er met de Dijkstra’s naar de kruisfinale gaat. Zeester moest met grote cijfers winnen om Lauwerzijl uit de kruisfinale te houden. Dat lukte niet. Zeester kwam zes doelpunten tekort, waardoor Lauwerzijl naar de kruisfinales gaat.

In de kruisfinales werden de Dijkstra’s aan de Pompster Boys gekoppeld en de Heemstra Boys aan Lauwerzijl.

De Dijkstra’s en de Pompster Boys stonden vorig jaar in de finale en de Pompster Boys wilden revanche voor de nederlaag van vorig jaar. In de wedstrijd had Arjan van Straten moeten scoren, maar hij liet het na, waardoor het strafschoppen werd. Tot twee keer toe stond Pompster Boys op matchpoint, maar de trekker werd niet overgehaald, waardoor de Dijkstra’s voor de derde keer op rij in de finale staan.

In de andere kruisfinale waren de Heemstra Boys duidelijk de betere en wonnen dan ook verdiend met 3-1, waardoor de Heemstra Boys voor de eerste keer de finale bereikten.

In de finalerondes werden de nummers 3 t/m 12 door strafschoppen beslist.
– 11e – 12e plaats: Visvliet wint van Boerakker
– 9e – 10e plaats: Munnekezijl wint van Warfstermolen
– 7e – 8e plaats: Burum wint van Engwierum
– 5e – 6e plaats: VV Kollum wint van Zeester
– 3e – 4e plaats: Lauwerzijl wint van de Pompster Boys

En dan de finale tussen titelhouder Dijkstra’s en de Heemstra Boys.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd totdat een speler van de Heemstra Boys een gele kaart kreeg en vijf minuten straf kreeg. Daarin kwamen de Dijkstra’s op voorsprong. Na de veldwisseling kwamen de Heemstra Boys weer verdiend naast de Dijkstra’s.

Dit was tevens de eindstand en werd het verlengen. Daarin werd er niet gescoord zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. De Dijkstra’s namen de strafschoppen beter en werden zo voor de derde keer op rij de kampioen.

Na de finale was het tijd voor de derde helft. Zanger Peter van Dekken opende de derde helft met medewerking van JS Sound & Light. Tussendoor werd de prijsuitreiking gehouden. Alle vrijwilligers werden bedankt evenals alle sponsoren en hoofdsponsor Bouwbedrijf Kingma.**

Natuurlijk ook de scheidsrechters G.J. Lania, J.E. Boerema, H.J. van der Bij, Ytsen Zijlstra, Martin Rozema, J. Doornbosch en wedstrijdleider R. Vonk. De topscoordersbokaal ging opnieuw naar Joost Schoenmaker van Dijkstra’s met zes goals.

Daarna werden de bekers aan de teams uitgereikt en natuurlijk de zeer grote wisselbeker met de grote oren aan de aanvoerder Ellery Paauw van Dijkstra’s. Vervolgens ging het weer verder met de muziek van de topcoverband “Switch” en “JS Sound & Light”.

De ongeveer 600 aanwezige gasten in en rondom de feesttent maakten er daarna nog een geweldig feest van.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button