HoofdnieuwsRegionaal

Dokkum heeft ‘Testen voor Toegang’ locatie

DOKKUM – Op 1 oktober 2021 opent een sneltestlocatie in de voormalige sporthal de Trimmer aan de Harddraversdijk in Dokkum. Inwoners kunnen vanaf dat moment ook in Dokkum terecht voor een coronatoegangsbewijs.

In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overleg met gemeente Noardeast-Fryslân neemt Stichting Open Nederland en Tunica Trading B.V. deze sneltestlocatie in gebruik. Mensen zonder klachten worden voor bezoeken aan bijvoorbeeld een evenement of voorstelling getest op het coronavirus.

De tijdelijke sneltestlocatie is in ieder geval in gebruik tot 10 oktober 2021. De openingstijden van deze sneltestlocatie is 7 dagen per week van 8:00-18:00 uur.

Het gebouw wordt ingericht om te gebruiken voor “Testen voor toegang”. Het wordt een locatie waarbij men een sneltest kan laten afnemen die, bij een negatieve uitslag, toegang kan verlenen tot bijvoorbeeld culturele uitjes en evenementen. Zo probeert de overheid Nederland weer van het slot te krijgen.

Het bezoeken van de sneltestlocatie is alleen mogelijk op afspraak, zo wordt het aantal bezoekers aan de locatie gedoseerd. Een afspraak maken kan via de website testenvoortoegang.org.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button