HoofdnieuwsRegionaal

Doneeractie: Help Kiflom het lichaam van zijn vermoorde zus naar huis te halen

KOLLUM – Op 6 maart sloeg het noodlot toe voor de familie van Kiflom Berhane uit Kollum. Hij kreeg te horen dat het levenloze lichaam van zijn zus onder verdachte omstandigheden was gevonden bij haar flat in Poitiers, Frankrijk.  Kiflom zijn collega’s van Fotocadeau uit Kollum hebben nu een actie opgezet om het mogelijk te maken het lichaam van zijn overleden zus naar haar geboorteland te brengen.

Hadas, op dat moment 5 maanden zwanger, was bij een ruzie door het raam van de vijfde verdieping geslagen. Ze laat 3 jonge kinderen achter. Kiflom, van Eritrese afkomst en het enige familielid in Europa en vertrok hals over kop naar Frankrijk. De zorg om het lichaam van Hadas, maar zeker ook voor de kinderen die zonder familie achterblijven, is wat Kiflom sindsdien bezighoudt. Er is een doneeractie opgezet door de collega’s van Kiflom van Fotocadeau uit Kollum.

”Het verdriet vanwege het gemis van zijn zus kunnen we niet opheffen, maar wat we willen is Kiflom en zijn familie een stuk rust geven door te zorgen dat het lichaam van zijn zus naar Eritrea wordt gebracht, waar ze een waardig afscheid kan krijgen. Waar ze bij  haar ouders en 2 andere broers kan zijn. Aan het vervoeren van het lichaam naar Eritrea zijn hoge kosten verbonden, maar ook elke dag dat het lichaam in Frankrijk blijft, kost geld. Daarnaast willen we zorgen dat de kinderen van Hadas ook steun krijgen die ze nodig hebben”.

Op de foto: Hadas met 2 van haar kinderen en Kiflom met zijn drie neefjes. Klik hier voor de doneeractie

Dit kan u ook interesseren

Back to top button