112HoofdnieuwsRegionaal

Drankrijder botst tegen boom bij Veenklooster

VEENKLOOSTER – De bestuurder van een bestelbusje vond afgelopen nacht zelf dat er geen ambulance nodig was en ook op de komst van de politie zat hij niet te wachten.

De man, een 22-jarige inwoner van de gemeente Westerkwartier, was rond 03.30 uur op de Keningswei bij Feankleaster met zijn busje tegen een boom gebotst nadat hij enkele meters eerder al een boom had geschampt. Getuigen zagen de bebloede bestuurder van het voertuig weglopen en belden 112.

Bij aankomst van de politie bleek uit een blaastest dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Met de ‘F’ als voorselectieuitslag bestond het vermoeden dat hij flink teveel had gedronken. Omdat de bestuurder door de ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd, is er bloed afgenomen voor verder onderzoek naar het rijden onder invloed. Er is een rijverbod opgelegd en naar gelang de uitslag van het bloedonderzoek volgt er proces-verbaal.

Op de Trekweg bij Augsbuert-Lytsewâld werd eerder op de nacht rond 00.00 uur een 34-jarige inwoner van Kollumerzwaag aangehouden. De man reed met een ongeldig rijbewijs in een auto en uit een speekseltest bleek dat hij vermoedelijk onder invloed van drugs reed. Er is bloed afgenomen voor het onderzoek naar het rijden onder invloed.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button