112HoofdnieuwsRegionaal

Drie auto’s van de weg door spekgladde weg (2x video)

AUGSBUURT – De politie heeft de N355 tussen Buitenpost en Augsbuurt donderdagochtend afgesloten voor het verkeer. De weg was ‘s ochtends spekglad geworden vanwege een opvriezend wegdek. Er zijn twee personen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.

Er vonden deze ochtend op de N355 in korte tijd meerdere aanrijdingen plaats. Als eerste eindigde een auto op de kop in de sloot. Twee andere bestuurders zouden hiervan geschrokken zijn. Zij raakten vervolgens ook in de slip en kwamen met elkaar in botsing.

Rond zeven uur raakte er ook een auto van de weg door gladheid.

Hulpverlening
De hulpdiensten werden voor het eerst om 7.55 uur gealarmeerd. De politie, ambulance en brandweer kwamen ter plaatse voor de hulpverlening. Het is de vraag of er voldoende zout gestrooid is op de weg en of het überhaupt te voorkomen was.

Meer zout
De weg is om 9.30 uur nog altijd afgesloten. De provincie Fryslân is ter plaatse gekomen om de weg te strooien met zout. Het is nog onbekend wanneer de weg weer geopend kan worden.

De politie (forensische opsporing verkeer) heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. Daarna is gestart met de berging van het voertuig.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button