HoofdnieuwsRegionaal

Drie snelle bestuurders op de bon op N355

HURDEGARYP – Vrijdagavond werden er bij een snelheidscontrole 3 rijbewijzen ingevorderd. Op de N355 bij Hurdegaryp overschreed een inwoner van Kollumerzwaag de maximum snelheid. Zijn snelheid werd met de laser vastgesteld op 165 km/u. Na correctie was dat een overschrijding van 60 km/u.

Op de zelfde locatie werd het rijbewijs van een taxichauffeur uit Leeuwarden ingevorderd. De taxi werd gelaserd toen hij 157 km/u reed, terwijl er een maximum snelheid van 100 km/u was toegestaan. Na aftrek van de wettelijke correctie was er sprake van een snelheidsoverschrijding van 52 km/u.

Op de Kolkhuizerweg bij Burdaard werd diezelfde avond een bestuurder uit Hallum gemeten met een snelheid van 143 km/u terwijl er een maximum snelheid van 80 km/u is toegestaan. Na correctie was er sprake van een snelheidsoverschrijding van 58 km/u, waardoor hij ook zijn rijbewijs moest inleveren.

Tegen de 3 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie zal binnen 10 dagen beslissen of en wanneer zij hun rijbewijs terugkrijgen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button