112HoofdnieuwsRegionaal

Dronken automobilist vlucht voor politie

BUITENPOST – Een automobilist uit Kollumersweach zag afgelopen nacht aanvankelijk een van rechts komende politieauto over het hoofd. Toen hij de opvallende auto opmerkte, had hij maar één gedachte; Gas geven en wegwezen!

De wegen van de 33-jarige Kollumersweachster en de politie kruisten elkaar rond 01.00 uur op de Voorstraat in Buitenpost. De man kreeg een stopteken, negeerde dit en reed met een snelheid van ruim 100 km/u over de Jeltingalaan door Buitenpost. Vlak voor de rotonde met de Lauwersmeerweg staakte hij zijn poging om aan zijn achtervolgers te ontkomen en parkeerde hij de auto langs de weg.

Door de geopende autoruit was een alcohollucht niet te missen. Een ademonderzoek aan het bureau volgde en resulteerde in de invordering van het rijbewijs van de bestuurder. Met 795µg/l zat hij ruim boven de invorderingsgrens. Er werd proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed van alcohol, het negeren van een stopteken, gevaarlijk rijgedrag en het niet dragen van de autogordel. De officier van justitie beslist of de Kollumersweachster zijn rijbewijs terug krijgt. Daarnaast volgt er vanuit het CBR een onderzoek naar zijn toekomstige rijgeschiktheid.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button