HoofdnieuwsRegionaal

Ds. Johan Stander gaat na 21 jaar PKN Kollum met emeritaat

KOLLUM – In een volle Oosterkerk in Kollum is zondag de afscheidsdienst van dominee Johan Stander gehouden. Dominee stander is 21 jaar predikant in Kollum geweest en gaat met emeritaat. Het was voor dominee Stander zijn laatste dienst in Kollum. Dominee Johan Stander begon de dienst emotioneel, ook omdat zijn vrouw niet bij de afscheidsdienst kon zijn i.v.m. corona.

De kinderen van de kindernevendienst gaven bij terugkomst in de kerk een mooie herinnerings geschenk aan dominee. Na mooie woorden van Lucie van de leiding van de kindernevendienst, werd een bos chrysanten met briefjes met wensen en tekeningen overhandigd.

Na de dienst kwamen een viertal sprekers aan het woord; oud dominee Neef, Aukje Nicolai van Jeugdwerk, Dominee Peersman en Dominee Wollenberg. Ze vertelden over de fijne samenwerking met dominee Stander. Dominee Stander kreeg een aantal afscheidscadeaus uitgereikt door Ted Olde schepers van de PKN Kollum.

Na afloop kwam dominee Stander nog kort aan het woord om iedereen te bedanken voor zijn fijne tijd in Kollum. Er was gelegenheid om Stander te feliciteren in Pro Rege onder genot van een kopje koffie of thee.

Dominee Johan Stander is in 1984 is begonnen als predikant in Durbanville, South Africa, daar heeft hij 9 jaar gestaan. Daarna is hij naar Nederland gekomen en heeft hij 7 jaar in de gemeente Oudega Smallingerland gestaan. Sinds september 2001 is hij predikant bij de Protestantse Gemeente Kollum.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button