HoofdnieuwsRegionaal

Echtpaar Boorsma-Fokkens 65 jaar getrouwd

KOLLUM – Het echtpaar Boorsma-Fokkens uit Kollum was donderdag 65 jaar getrouwd. Het echtpaar werd op deze dag verrast met een mooi bos bloemen en felicitaties van burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân.

De heer Jelle Boorsma werd geboren op 7 juni 1933 en mevrouw Jansje Boorsma-Fokkens werd geboren op 8 oktober 1936. Ze zijn op 21 januari 1956 in Kollum getrouwd. Ze kregen 5 kinderen, 12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Het echtpaar woonde in Twijzelerheide en is in 1987 naar Grou verhuist i.v.m. werk, in 1990  toch weer verhuisd naar Kollum. Dhr. Boorsma heeft 42 jaar gewerkt bij snoepfabriek van Slooten in Leeuwarden, welke later verhuisd is naar Irnsum. Mevr. Boorsma heeft gewerkt als schoonmaakster en later nog bij Philips.

Dhr. Boorsma ging vaak te vissen. Als de zon opkwam zat hij al bij het water. Ook ging hij vaak eieren zoeken en in het veld mais zoeken voor de kippen. Mevr. Boorsma heeft vroeger heel veel gebreid, sokken, truien enz. Volksdansen heeft ze ook jaren gedaan. Samen hebben ze heel veel gefietst. Het echtpaar staat altijd klaar voor de kinderen.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button