Ondernemend

Een goede zomeroutfit voor op de fiets

Ga je dit voorjaar of in de zomer ook weer een mooie fietstocht maken, of zelfs op fietsvakantie? Dan is een goede samengestelde outfit best belangrijk. Zo wil je goed opvallen, beschermt zijn bij een eventuele valpartij en het risico op een ongeluk zo klein mogelijk maken. Hierbij delen we een paar waardevolle tips voor een goede zomeroutfit voor op de fiets.

Beschermende en opvallende kleding

Ookal is het licht, je wilt goed opvallen voor je medeweggebruikers. Het dragen van opvallende fietskleding is dan ook echt aan te raden. Vele bekende merken zoals bijvoorbeeld Agu en Castelli hebben goede kleding met opvallende kleuren en reflectie zodat niemand je meer over het hoofd zal zien. Ook hebben zij extra beschermende kleding en zijn de broeken bijvoorbeeld voorzien van zeem. Dit zorgt ervoor dat je nog comfortabeler en het langer uithoudt op je zadel.

Waar je in de zomer niet meteen aan denkt, zijn fietshandschoenen. Ook in de zomer kun je fietshandschoenen dragen met bijvoorbeeld korte vingers. Bij het dragen van deze zomer fietshandschoenen bescherm je namelijk je handen bij het vallen, tegen teveel uv-straling en verbeter je de grip op je stuur.

Een fietshelm is zo gek nog niet!

Niet iedereen staat te springen om een fietshelm te dragen, maar gelukkig wordt het steeds meer gewoon op de Nederlandse wegen. Een fietshelm beschermt namelijk je meest waardevolle orgaan en je hebt er maar 1 van, je hersenen. Bij het dragen een helm is de kans op hersenletsel bij een ongeluk namelijk tot wel 65% kleiner. Dat is toch genoeg reden om een fietshelm toch nog eens te overwegen toch?

Maar ook biedt een helm bescherming tegen de zon en uv-straling en houdt deze je hoofd een stukje koeler. Tijdens een lange rit op een warme zomerdag is de kans op verbranden of zelfs een zonnesteek niet ondenkbaar. Probeer het eens uit, je zult er echt geen spijt van krijgen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button