HoofdnieuwsRegionaal

Einde van het jaar nog veel drukte in de bieb!

KOLLUM – De laatste maand van 2023 is het nog druk in de bibliotheek van Kollum en De Westereen. Er zijn nog verschillende leuke activiteiten, workshops en lezingen.

Voor jong en oud, wel of geen lid van de bibliotheek, iedereen is van harte welkom in de bibliotheek van Kollum en De Westereen.

Manipuleer jij de beste foto?

Aan het eind van het jaar daagt de bieb je uit om de best gemanipuleerde foto te maken! De beste foto kan een mooie prijs winnen. Tijdens deze workshop geven ze je handvaten om aan de slag te gaan met PhotoRoom en andere applicaties. Iedereen mag meedoen met de challenge, ervaring is niet belangrijk. Kom je ook?

 Vrijdag 8 december van 15:00 – 16:30 uur De Westereen

Maandag 18 december van 15:00 – 16:30 uur Kollum

Maakplaats open inloop

Wil je nieuwe dingen leren en proberen? Kom naar de open klooimiddag. Speel met de robotjes, print iets in 3D of plaats jezelf in een andere wereld met het green screen! Het is gratis en toegankelijk voor iedereen, maar voor sommige apparaten moet je 9 jaar zijn.

Maandag 11 december van 15:00 – 16:30 uur Kollum

Zaterdag 16 december van 10.30 – 12.00 uur De Westereen

Workshop boekvouwkunst – Thema Kerst

Duurzaam en creatief bezig zijn? Dat kan met deze workshop boekvouwkunst! Kom alvast in de kerstsfeer met deze leuke activiteit! In een boek vouw je het figuur van bijv. een kerstster, een kerstengel of kerstboom. Er wordt gebruik gemaakt tijdens deze workshop boeken die afgeschreven zijn.

Dinsdag 12 december van 14:30 – 16:30 uur, De Westereen

Minecraft-middag

Kom jij naar onze maandelijkse Minecraft workshop? Bouw de mooiste gebouwen en kunstwerken in Minecraft, werk samen met de andere deelnemers en probeer de maandelijkse challenge.

Dinsdag 12 december van 15:00 – 16:30 uur De Westereen

Voorleeshalfuurtje

De dierenarts komt voorlezen. De kinderen worden voorgelezen uit het leukste boek door de dierenarts. En neem je allerliefste en leukste knuffeldier mee.

Dinsdag 19 december van 09:30 – 10:00 uur Kollum

Dinsdag 19 december van 11:00 – 11:30 uur De Westereen

Leestips & Zo

Iedereen is van harte welkom bij het inloop uur van Leestips & Zo. De lees- en mediaconsulent (ook wel biebjuf genoemd door de kinderen) van de bieb geeft tips, beantwoordt vragen en helpt jou bij het vinden van het juiste boek.

Donderdag 21 december van 14.30 – 15.30 uur Kollum

Meer informatie en aanmelden
Alle activiteiten zijn gratis. Ook als je niet-lid bent van de bibliotheek ben je van harte welkom! Voor bepaalde activiteiten is het nodig om je aan te melden. Dit kan via ontdekdebieb.nl of bij de balie van één van de bibliotheken.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button