112HoofdnieuwsRegionaal

Fabio Jakobsen wint Profronde in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Fabio Jakobsen heeft zaterdagavond de 39e Profronde van Surhuisterveen op zijn naam geschreven. Na 80 kilometer won hij in een beklijvende sprint Elia Viviani. Egan Bernal rolde als derde over de streep.

De drie maakten deel uit van een kopgroep van zeven die in de laatste tien ronden ontstond. Bert-Jan Lindeman, Christoph Pfingsten, Iljo Keisse en Mike Schuch waren ook mee geslopen. Bernal probeerde het in de laatste vier ronden alleen en leek het met nog een ronde te gaan te halen, maar onder aanvoering van Jakobsen zijn ploegmaat Keisse kwamen de zeven weer samen en moest de sprint beslissen. Jakobsen was duidelijk de snelste in een regenachtige finale.

De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Pieter Weening. Na ruim half koers kneep Weening definitief de remmen in. Als dank voor al zijn sportieve verdiensten kreeg Weening op het podium de versierselen overhandigd van burgemeester Oebele Brouwer behorende bij het ereburgerschap van de gemeente Achtkarspelen.

Top vijf:

1 Fabio Jakobsen

2 Elia Viviani (Ita)

3 Egan Bernal (Col)

4 Bert-Jan Lindeman

5 Christoph Pfingsten (Dui)

Dit kan u ook interesseren

Back to top button