HoofdnieuwsRegionaal

Feestelijk Pride in Kollum trekt veel publiek

KOLLUM – Dit jaar werd door NPO 3FM en HUMAN een ‘Pride in mijn Dorp’ in Kollum gehouden. Iedereen die meeliep of mee voer in de boot kon zich verzamelen bij de OBS Prof. Casimirschool.

Om 14.45 uur was het zover, radio DJ ‘s Timur en Julien van 3FM gaven het startsein bij driepuntsbrug. De tocht ging over de wateren langs de Ooster en Westerdiepswal en langs de Eyso de Wendstraat. Langs de route was het een gezellige drukte van mensen.

Na afloop hielden nog verschillende mensen een toespraak bij het welbekende regenboogbankje. Het was een geslaagde middag. De politie en de ME hield een oogje in zijl.

De aankondiging van het evenement leverde zowel negatieve als positieve reacties op. Het regenboogbankje werd tot tweemaal toe beklad en dit was dan ook de aanleiding van de Pride in Kollum.

Er was ook één tegendemonstrant aanwezig. Hij had een spandoek bij zich met de tekst ‘One Love’ erop met een rood kruis er doorheen. De 3FM Pride is – op één aanhouding na – rustig verlopen. De aangehouden persoon betrof een 23-jarige inwoonster van Leiden. Zij voldeed niet aan de vordering zich te identificeren en rende weg. Daarop is de vrouw aangehouden.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button