HoofdnieuwsRegionaal

Feestelijke aubade in Kollum

KOLLUM – Op Koningsdag om 9.00 uur werd de aubade gehouden bij Grand Café Wald. Na een minuut stilte voor het overlijden van Dhr. Ripping werd het openingswoord gedaan door voorzitter van het Oranjecomité Jettie Teeninga. Daarna heette Burgemeester Kramer iedereen welkom, ook de lintjesdragers die vandaag aanwezig waren werden genoemd.

Dit jaar waren burgemeester Johannes Kramer, kinderburgemeester Ilse Leffering en wethouders en de raadsleden van de gemeente Noardeast-Fryslân ook aanwezig in Kollum. Het werd een feestelijke gelegenheid deze morgen. Ten eerste het vieren van Koning Willem Alexander z’n verjaardag en zijn 10-jarig Koningschap. Ten tweede het 105-jarig jubileum van het Oranje Comité Kollum.

Na het zingen van het Friese volkslied kregen drie kinderen die vandaag ook jarig zijn, een kado overhandigd uit handen van de kinderburgemeester.

Daarna werden tien kinderen van de basisscholen in Kollum in het zonnetje gezet, zij hadden de mooiste kleurplaat gemaakt. Hierna werd traditioneel oranjebitter en ranja uitgedeeld en een toast uitgebracht.

Na het zingen van het Wilhelmus werd iedereen bedankt voor het aanwezig zijn en een fijne Koningsdag toegewenst. De muzikale medewerking werd verleend door Brassband Wilhelmina uit Kollum.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button