HoofdnieuwsRegionaal

Filmhuis Kollum organiseert uitjes voor vluchtelingenkinderen

KOLLUM – Sinds 1 maart functioneert het voormalig Lauwers College in Kollum als tijdelijke crisisnoodopvang voor zo’n 75 vluchtelingen. Dit zijn grotendeels gezinnen met kinderen. Omdat de omstandigheden voor deze ouders en hun kinderen behoorlijk pittig zijn, wilde Filmhuis Kollum graag iets doen om hen een onbezorgde middag te bezorgen.

Filmvoorstelling

Daarom organiseerde het filmhuis op zaterdag 8 april een exclusieve filmvoorstelling. In een feestelijk aangekleed filmhuis werden de kinderen voorzien van wat drinken en wat lekkers en genoten ze samen met hun ouders van een heerlijke humoristische familiefilm. Bij de keuze van de film was uiteraard rekening gehouden met de taalbarrière en was gekozen voor een leuke animatiefilm waarin weinig werd gesproken.

Dagje Sanjesfertier

Daarnaast gaan de kinderen en hun ouders binnenkort een dagje uit naar Sanjesfertier. Op 8 maart stond Filmhuis Kollum stil bij Internationale Vrouwendag. De helft van de opbrengst van deze avond wordt gebruikt om dit uitje mogelijk te maken. De andere helft ging via een Turkse familie rechtstreeks naar getroffenen van de aardbeving in Turkije.

Filmhuis Kollum

Filmhuis Kollum zorgt al ruim veertig jaar voor een breed aanbod in films. Films over onrecht, liefde, harmonie, onbekende landen en volken, mensen zoals jij en ik. Het Filmhuis Kollum maakt dat je kijk op de wereld breder en mooier wordt, vanuit een comfortabele bioscoopstoel.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button