HoofdnieuwsRegionaal

Filmhuis Kollum viert 40-jarig bestaan

KOLLUM – Filmhuis Kollum bestaat al 40 jaar en er zijn al bijna 1.500 films vertoond. In totaal zijn daar ongeveer 35.000 bezoekers bij geweest.

In februari 1981 is Filmhuis Kollum opgericht. Eerst als onderdeel van Het Fries Filmcircuit en onder het dak van het Sociaal Cultureel Werk in Clubhuis Oostenburg. Later als Stichting Filmhuis Kollum. Met vrijwilligers is een klein sfeervol filmtheater gemaakt in de kelder van Gebouw Oostenburg. Publiek uit de wijde omgeving weet het Filmhuis te vinden en te waarderen, de zaal is meestal vol. Het Filmhuis is trots en blij dat ze al die jaren met een groep vrijwilligers dit in stand hebben weten te houden. De steun van de Vrienden van het Filmhuis was daarbij ook van groot belang.

Feestelijke filmavond 17 september
Door corona kon het jubileum niet gevierd worden begin van het jaar, maar dat kan nu wel. Op vrijdag 17 september in de theaterzaal van de Colle. Het jubileum wordt gevierd met uiteraard een terugblik op de afgelopen veertig jaar. Uiteraard wordt er ook een mooie film getoond en wordt het gezellig met een hapje en een drankje. Het 40 jarig filmfeest wordt gevierd met vrienden/donateurs en genodigden. Maar daarna heeft het Filmhuis nog een aantal extra films op het feestprogramma staan.

Feestprogramma
Het feestprogramma van Filmhuis Kollum zal bestaan uit het vertonen extra films. Op zondagmiddag 19 september om 15.00 u. een Marokkaanse film met in de pauze munt thee met een bijpassende lekkernij. Op vrijdag 24 september een spannende plattelands thriller en ook een mooie jeugdfilm. Op vrijdag 1 oktober een komedie met in de hoofdrol een bekende Nederlandse komiek. Hierna wordt verdergegaan met de reguliere filmvrijdagen. Voor alle films is bijtijds reserveren noodzakelijk via: 0511-452282

Zie voor de titels en info op www.filmhuiskollum.nl. Voor de kinderen is er een speciaal feestprogramma in de herfstvakantie. De kinderfilms kunnen weer vertoond worden in het filmhuis, Oostenburgstraat 2 in Kollum.

Attentie
Voor alle films is het belangrijk dat u reserveert. Dan kan via de reserveerlijn 0511-452282 en binnenkort kan dat ook via de vernieuwde website: www.filmhuiskollum.nl. Filmhuis Kollum hoopt u te zien bij één van de voorstellingen. Tot ziens in Filmhuis Kollum of in de Colle.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button