HoofdnieuwsRegionaal

Gemeente compenseert kosten voor controles op coronatoegangsbewijzen

DOKKUM – Ondernemingen en maatschappelijke organisaties die in het afgelopen half jaar verplicht waren om bezoekers te controleren op het coronatoegangsbewijs, kunnen compensatie van de kosten aanvragen bij de gemeente.

Aanvragen subsidie voor 1 april 2022
Hieronder vallen o.a. horecazaken, sportscholen, musea, dorpshuizen en sportverenigingen.
De subsidie heeft betrekking op de kosten die gemaakt zijn in de periodes 1 september 2021 t/m met 31 december 2021 en de periode 1 januari t/m 28 februari 2022.

Voor ondernemingen geldt per periode een maximumbedrag van € 2.500 en voor maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk € 750. De subsidie moet voor 1 april worden aangevraagd.

Controles coronatoegangsbewijzen goed verlopen
Inmiddels zijn de coronamaatregelen versoepeld en hoeft bijna nergens meer gecontroleerd te worden op het coronatoegangsbewijs. Het afgelopen jaar was voor veel ondernemers en organisaties moeilijk. De controle op de toegangsbewijzen is in de gemeente goed verlopen dankzij de inzet van de ondernemers en de vrijwilligers bij de verenigingen. De gemeente wil daarom ook met deze subsidieregeling de ondernemers en verenigingen ondersteunen.

Meer informatie
Meer informatie over de regeling en het aanvraagformulier kunt u vinden op de website van de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl/subsidies-en-fondsen).

Dit kan u ook interesseren

Back to top button