HoofdnieuwsRegionaal

Gemeente ondersteunt dorpen Noardeast-Fryslân bij verbeteren leefbaarheid

KOLLUMERPOMP – De dorpen Holwert, Ternaard, Mitselwier, Warfstermolen, Ingwierrum en de stichting Pomster vervoer ontvangen van de gemeente Noardeast-Fryslân een subsidie om de leefbaarheid van het dorp te verbeteren. In totaal wordt er voor 90.000 euro uitgekeerd aan de genoemde initiatieven.

Mooie projecten die van onderop gerealiseerd zijn of worden

In Ternaard en Ingwierrum wordt het geld gebruikt om de huidige speeltuinen te vernieuwen. Holwert wil met de subsidie van de gemeente de verlichting van de kerk en de molen vervangen voor een duurzame en permanente variant. In Mitselwier wordt met het geld het dak van de monumentale kerk gerenoveerd. Warfstermolen wil een kookeiland aanschaffen om senioren eens per maand gezamenlijk te laten koken. Vanuit Kollumerpomp wordt het geld ingezet voor een eigen vervoersdienst van en naar school.

Actieve vrijwilligers zorgen ervoor dat het mogelijk is

Wethouder Aant Jelle Soepboer is enthousiast: “Dat lit de krêft fan us Mienskip sjen. Mei-inoar wurkje oan ideeën om dy ta stân te bringen en sa de leefberens te ferbetterjen. Ik fyn it moai dat wy as gemeente de doarpen dêrby helpe kinne.”

 Het dorpen- en wijkenbudget is beschikbaar tot en met 2026

Het dorpen- en wijkenbudget is ontwikkeld in samenwerking met de gemeenteraad. Er is geld vrijgemaakt tot en met 2026. In totaal is er per jaar 300.000 euro beschikbaar.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button