HoofdnieuwsRegionaal

Geslaagde Kollumerkatloop tijdens de feestweek

KOLLUM – Vrijdagavond was het weer tijd voor de jaarlijkse Kollumerkatloop. Dit jaar werd de Kollumerkatloop voor de 21-ste keer gelopen. Om 19.30 uur werd er gestart. De wedstrijdleiding was in handen van Jan Kooistra van SV Friesland. Het parkoers ging via de Voorstraat naar het buitengebied ten oosten van Kollum. De kortste afstand (6,4 KM) liep terug via de Goudberg en de lopers van de lange afstand (13,8 KM) liepen ook door het dorp Burum.

Siebert Nutma uit Oostrum kwam op de korte afstand als allereerste over de finish na de gezamenlijke start. Hij werd gevolgd door Hans Hiemstra uit Harkema en derde werd Bert Kamminga uit Eernewoude.

Bij de vrouwen was Brecht Plantinga  uit Garijp de snelste. Ze werd gevolgd door Elske de Haan uit Groningen en Tsjetty Visser uit Burgum werd derde.

Op de lange afstand was Pieter Pilat uit Ee de snelste bij de heren, hij werd gevolgd door Hans v/d Wal uit Groningen en Marco Kingma uit Witmarsum werd derde. Bij de vrouwen was er op de lange afstand succes voor Trudy Veenstra uit Boelenslaan gevolgd door Elly Roorda uit Grootegast en Janneke Mosselaar uit Surhuisterveen.

Voor en na de loop konden de lopers zich laten verzorgen door een team van Praktijk Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk. Aan het einde van de avond kon de organisatie (Rotaryclub Lauwersland)  terugkijken op een bijzonder geslaagde 21-ste editie van de Kollumerkatloop.  Daarbij zijn ze veel dank verschuldigd aan de sponsoren en een heleboel vrijwilligers die het op de dag zelf mogelijk hebben gemaakt. Wie meer informatie wil over de Kollumerkatloop kan de site raadplegen: www.kollumerkatloop.nl.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button