HoofdnieuwsRegionaal

GGD Fryslân opent vierde corona-testlocatie in Kollum

KOLLUM – GGD Fryslân neemt vanaf woensdag 28 oktober a.s. een nieuwe corona-testlocatie in gebruik in Kollum, onderdeel van de gemeente Noardeast-Fryslân. De locatie bevindt zich in een gedeelte van het pand van het voormalige Lauwerscollege aan de Johannes Bogermanstraat in Kollum. Het is de vierde testlocatie van de GGD in Fryslân.

GGD Fryslân heeft nu al testlocaties in Leeuwarden, Drachten en IJlst. De GGD was langere tijd op zoek naar een geschikte locatie in Noardeast-Fryslân. Directeur van GGD Fryslân, Margreet de Graaf is dan ook blij met de nieuwe vestiging in Kollum: “De vraag naar testen neemt nog steeds toe. Daarnaast wil GGD Fryslân voor inwoners van de provincie graag een goede spreiding van de testlocaties, zodat de reistijd voor iedereen redelijk beperkt blijft.”

Met de opening van deze vierde locatie verwacht GGD Fryslân aan beide vragen tegemoet te komen. GGD Fryslân kan op de drie huidige locaties inmiddels zo’n 1700 personen per dag testen.
De wachttijd is inmiddels teruggebracht tot een etmaal. Kollum voegt er 360 tests per dag aan toe en breidt waarschijnlijk snel uit naar 480 per dag.

Wie zich via coronatest.nl voor een test meldt, kan zijn uitslag digitaal inzien en hoeft hiervoor niet meer te wachten op een telefoontje van de GGD.

De testlocatie in Kollum is alleen geopend op afspraak (via coronatest.nl, 0800-1202 of voor zorgverleners en leraren 0800-8101). Hoelang de testlocatie nodig is, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button