HoofdnieuwsRegionaalSport

Goud voor Kollumer gymnaste

BREDA – Op 20 en 21 november werd in Breda de internationale wedstrijd Breda Open Acrobatics Cup gehouden – voor ontzettend veel acrobatische gymnasten de eerste wedstrijd in lange tijd, aangezien Gymnastiekbond KNGU zich in 2020 en 2021 genoodzaakt zag het wedstrijdseizoen te schrappen.

De sporters popelden dan ook om zich eindelijk weer eens met concurrentie te kunnen meten. Namens topsportstichting Acro Academy wisten de Pupillen en Jeugd teams voor een medailleregen te zorgen.

Sjoukje Spijkerman uit Kollum kwam samen met haar partners Leyan Hieuw-Kin-Koen en Amilyah Daal uit in de categorie Pupillen. In deze jongste leeftijdscategorie hangt alles af van die éne oefening waarin
tempo- en balans elementen gecombineerd worden.

De dames lieten zich door de druk niet beïnvloeden, en wisten de jury een prachtige en vrolijke oefening voor te schotelen waarmee de concurrentie overtuigend verslagen werd. Zij mochten dan ook zeer verdiend een gouden medaille mee naar huis nemen! Een veelbelovend begin van het seizoen voor Sjoukje, die dan ook heel tevreden terugkijkt op de wedstrijd.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button