HoofdnieuwsRegionaal

Gratis compost en biobakjes in Noardeast-Fryslân

KOLLUM – Op zaterdag 23 maart is de Landelijke Compostdag. Inwoners van de gemeenten
Noardeast-Fryslân kunnen gratis compost krijgen. De gemeente wil hiermee de inwoners bedanken voor het gescheiden aanbieden van hun GFT-afval. Daarnaast biedt de gemeente gratis biobakjes aan om GFT-afval beter te scheiden.

Locaties afhalen compost

De compost kan zelf opgeschept worden. Ook is er een shovel beschikbaar die mee helpt de compost in te laden in de aanhangwagens. Er wordt maximaal 1 schep van de shovel per auto uitgedeeld. Zolang de voorraad strekt kunnen inwoners van Noardeast-Fryslân compost ophalen op de onderstaande tijden en locaties:

  • Gemeenteterrein Birdaarderstraatweg 86 Dokkum

Vrijdag 22 maart van 9.00-17.00 uur en zaterdag 23 maart van 9.00-13.00 uur.

  • Milieustraat Kollum vanaf vrijdag 22 maart

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 14.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur.

  • Milieustraat Ferwert vanaf vrijdag 22 maart

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 14.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur.

Biobakjes

Inwoners van de gemeente kunnen op bovenstaande locaties en tijden ook een gratis biobakje ophalen. Met dit handige bakje voor op het aanrecht wordt GFT-afval scheiden veel makkelijker. Het biobakje is gemaakt van 100% gerecyclede kunststof uit ons eigen plastic afval.

 Goed voor de tuin

Compost is een prima bemester voor de tuin. Op een natuurlijke manier bemesten is beter dan met kunstmest. GFT-compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke manier, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button