112HoofdnieuwsRegionaal

Grote brand verwoest loods en woonboerderij

NOARDBURGUM – Een grote uitslaande brand heeft donderdag een loods en een woonboerderij bij Van der Wal Hout in Noardburgum verwoest. De brandweer werd even na het middaguur gealarmeerd voor de brand aan de Woudweg. De brand was aan de voorzijde bij het dak ontstaan.

Het vuur verspreidde zich razendsnel. Het betrof een loods van zo’n 100 bij 40 meter. Later sloegen de vlammen ook over naar het woonhuis.

Meerdere ploegen van de brandweer zijn ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Er werd opgeschaald naar GRIP 1 zodat alle nodige hulpdiensten ingezet werden. Er werden twee brandweerpeletons ingezet. De brand breidde zich in kort tempo ontzettend snel uit. De rookwolken zijn in de wijde omgeving van Noardburgum te zien. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Op het dak lagen zo’n 600 zonnepanelen. De brandweer onderzoekt of er bij de ontploffingen giftige stoffen zijn vrijgekomen.

Met een NL-alert werden omwonenden geattendeerd op de enorme rookontwikkeling. Er werd geadviseerd om deuren en ramen te sluiten. De loods en het woonhuis moeten als verloren worden beschouwd. Een groot deel van de loods is in elkaar gezakt.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button