Sport

GV MAAS wint Nederlandse titels

DRACHTEN – Zaterdag 1 juni werd in Drachten het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen georganiseerd. GV MAAS deed hieraan mee met twee teams. Beide uitkomend in de categorie Junior C. Er werd gestreden op de onderdelen airtrack, trampoline en trampoline pegasus. De groep bestaande uit 6 tot 9 springers laten per onderdeel een serie sprongen zien welke aan bepaalde eisen, behorende bij het niveau C, moet voldoen. De moeilijkheid, de uitvoer van de sprongen en de algehele teampresentatie is van groot belang.

De afgelopen weken hebben wij hier hard voor getraind en dat was te zien. Team GV MAAS 2 bestaande uit; Jonna, Feline, Nika, Agnes, Lisa, Lizzy, Grietsje en Claudia hebben zich zeer goed staande gehouden in dit moeilijke niveau. Zij werden op trampoline 9e met een prachtige score van 17,05 punten. Op airtrack behaalden zij een 13e plaats met 13,80 punten en op trampoline pegasus eindigden zij op een keurige 13e plaats met een puntentotaal van 11,85 punten.

GV MAAS 1 bestaande uit; Melaney, Yfke, Marike, Iris, Rianne, Amber en Janine hadden zich ook zeer goed voorbereid. De sprongen zagen er strak uit, er werden weinig tot geen fouten gemaakt. Zelfs de jury was vol lof over de presentatie van dit team. Met complimenten van de jury heeft dit team de Nederlandse Titel gewonnen bij het onderdeel trampoline, met maar liefst 21,75 punten.
Vervolgens werden de prijswinnaars van het onderdeel trampoline pegasus opgeroepen en ook op dit onderdeel wist GV MAAS 1 de Nederlandse titel in de wacht te slepen! Zij behaalden hier 18,55 punten, fantastisch. Op het onderdeel airtrack werden ze netjes 8e met een puntentotaal van 16,60 punten.

Wat een heerlijke wedstrijddag was dit. Wat hebben we genoten van het enthousiasme van de dames. Meedoen was het doel, ervaringen opdoen en plezier hebben. Dat we dan ook nog twee Nederlandse titels mee naar Buitenpost mochten nemen gaf echt een gouden randje aan deze dag.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button