112Regionaal

Hardleerse automobilisten moeten auto inleveren bij politie

SURHUIZUM – Een 25-jarige automobilist uit de gemeente Achtkarspelen raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn auto kwijt nadat hij eerder zijn rijbewijs al had verspeeld. De man werd om 03.00 uur in Surhuizum langs de H.J. van der Veenstrjitte staande gehouden terwijl hij met een ongeldig rijbewijs reed. Omdat het in korte tijd de tweede overtreding betrof, werd de man aangehouden en de auto in beslag genomen.

De inbeslagname had nog wel wat voeten in de aarde omdat de auto aan het beslag werd onttrokken op het moment dat agenten met de verdachte naar het bureau onderweg waren. De auto was afgesloten achtergebleven, maar werd desondanks weggenomen voordat er een andere eenheid van de politie beschikbaar was om de inbeslagname af te handelen. Na onderzoek werd de auto op aanwijzing van de betrokkenen aan It Mienskar in Surhuizum aangetroffen. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Eerder deze week werd in Twijzelerheide de auto van een 65-jarige automobilist uit de gemeente Achtkarspelen in beslag genomen. De man reed nieuwjaarsdag rond 13.00 uur over de Bjirkewei in het dorp toen hij door agenten werd herkend als een persoon wiens rijbewijs ongeldig was verklaard. De man negeerde het stopteken en kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Omdat hij al eerder met een ongeldig rijbewijs reed, werd de auto in beslag genomen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button