HoofdnieuwsRegionaalSport

Hardloopclinic Skuon Oan En Rinne voor beginners

KOLLUM – Loopgroep Kollum is het adres voor hardlooptrainingen. Speciaal voor de beginnende als herstartende hardloop(st)ers hebben we de hardloop beginnersclinic Skuon Oan En Rinne (SOER). Voor iedereen die wil gaan hardlopen, maar geen ervaring heeft. Verantwoord wil herstellen na een blessure, in het verleden heeft hardgelopen, en weer rustig aan wil beginnen. Die de gezelligheid van een groep zoekt want, samenlopen is leuk. De natuur en buitenlucht verkiest boven de sportschool. Het is de bedoeling om mensen laagdrempelig in te laten stromen en kennis te laten maken met het hardlopen.

Beginnen met hardlopen is niet simpelweg loopschoenen aan en gaan. Een overbelasting of blessure ligt op de loer. En wanneer je alleen loopt ben je sneller geneigd het op te geven. We leggen de focus niet op snelle tijden en grote afstanden maar, op basis van een goed aangeleerde techniek en loophouding. Bij deze hardloopclinic train je onder professionele begeleiding, waar aandacht is voor looptechniek, efficiënter lopen en een correcte houding voor het voorkomen van blessures. De hardloopclinic duurt 8 zaterdagen. Te beginnen op zaterdag 16 september vanaf de Campus Kollum Gerrit Bleekerstraat 3 om 9:30 uur. Daarna verder op 23,30 september en 7,14,21,28 oktober. Dan op 4 november ben je klaar voor de Finish loop: ±25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen!

Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap. De trainer helpt je op weg met jouw schema zodat je doordeweeks zelf kunt lopen. Met de mogelijkheid om samen een extra doordeweekse training te doen! Inhoud trainingen: De trainingen zijn als volgt opgebouwd; warming-up, coördinatie, rek & strek, techniek, kerntraining & cooling-down. Conditie; je behoeft niet over een hele goede conditie te beschikken als je begint met deze clinic, al snel ga je merken dat je vooruitgang boekt. Je kunt deze clinic op jouw eigen tempo en niveau afronden. Het motto is samen uit samen thuis. De trainingen worden verzorgd door hardlooptrainer Jelle Postma. Ik vind het vooral belangrijk dat je plezier krijgt in het hardlopen en na deze clinic blijft hardlopen, bij voorkeur enkele keren per week. Wat levert Skuon Oan en Rinne jou op na acht weken? Heb je de juiste basis hardlooptechniek, loop jij 25 minuten aaneengesloten, ken je je eigen tempo, en heb je een betere loophouding. Ben je fitter en gezonder, ben je (nog) beter op gewicht. Kun je alleen verder of samen met je loopmaatjes. Ben je trots op jezelf. Kortom: na acht weken noem jij jezelf een hardloper! Verdere vrijblijvende info of inschrijven gaat via: 06-23505207 of E-mail, [email protected]

Dit kan u ook interesseren

Back to top button